Социалистите в Ловеч ще оспорват резултатите за избор на кмет

Снимка: БТА

На изминалите местни избори резултатите на БСП в Ловеч са едни от най-добрите в страната, отчетоха от местната структура на партията. Въпреки това социалистите загубиха след 20-годишно управление. От БСП посочиха, че по време на предизборната кампания е оказан най-големият административен натиск от много години. Заради установени нарушения социалистите в Ловеч ще оспорват резултатите за избор на кмет и подготвят жалба до Административния съд чрез ОИК.

Председателят на предизборния щаб на БСП в ЛовечДимитър Горов посочи, че след незадоволителните резултати на социалистите предстоят отчетно-изборни събрания, на които ще бъде направен анализ и оценка на състоянието на местните структури:

БСП не е в кондиция. Това, че на националната карта няма нито един червен областен град, показва, че БСП буксува значително.

Кандидатът на социалистите за кмет на Ловеч Минчо Казанджиев посочи, че по време на изборния процес са допуснати много на рушения:

И най-вече при броенето на бюлетините. Аз съм извадил само няколко протокола. Тук е писано допълнително с тези цифри. Подписът на тази страница е само от председателя и от секретаря. Над преснимането – промяна на цифрите. Тук е дадена друга цифра. Най-интересният случай – с думи написано 54, а с цифри – 154.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!