Йово Николов: В купуването на гласове всички партии са "вътре"

Йово Николов
Снимка: Capital.bg

Като се наблюдават изборните резултати в някои квартали, разбирате кой е купувал гласове и за съжаление всички партии са "вътре", коментира в предаването "Нещо повече" на "Хоризонт" журналистът Йово Николов. Според него до момента няма арестуван крупен бос  участник в схема за купуване на гласове, защото купуващите изборите са на достатъчно високо ниво в държавната йерархия: 

Всички разследвания на МВР и прокуратурата достигат до едно не особено високо ниво... до малки групи, обикновено от малцинствените среди, но от там нататък никога МВР не стига до високите етажи, до политиците, които манипулират вота.

Николов изтъкна още, че самите полицаи си налагат автоцензура и не посягат към високите нива в политиката, откъдето всъщност идва купуването на гласове, а прокуратурата играе със силните политици на деня:

Самите полицаи се спират, а там, където не се спират, ги спират. Това е омагьосан кръг. Някои от партиите, които купуват гласове, след това си остават фактор в държавното управление и поради тази причина разследващите на по-ниски нива се страхуват, просто за да пазят работата си…

Целия разговор с журналиста Йово Николов можете да проследите в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!