Съдът в Ловеч не разгледа жалбата на РБ за отмяна на решението за избора на общински съветници

Снимка: lovech.bg

Административният съд в Ловеч остави без разглеждане жалба на коалиция "Реформаторски блок", с която се искаше отмяна на решението на Общинската избирателна комисия в Ловеч за избора на общински съветници и ново преброяване на бюлетините в около 50 секции.

В мотивите на съда е посочено, че жалбата не съдържа конкретни указания в какво се състои незаконосъобразността на оспореното решение, а само общи формулировки за незначителен брой бюлетини, обявени за недействителни, "поправки в протоколите на СИК, извършени незаконосъобразно", неправилно отчетени преференции“, без да се сочи защо.

Освен това жалбата е подадена от коалиция, а не от отделен кандидат за общински съветник и липсват каквито и да било твърдения, обосноваващи правен интерес на конкретната коалиция срещу оспореното решение на ОИК.

Въз основа на тези мотиви съдът прекрати производството, а определението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Върховния административен съд.

Решението е изпратено до Общинската избирателна комисия, чрез която е подадена жалбата от страна на Реформаторския блок.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!