Вашите сигнали остават "глухи" за институциите, сблъскали сте се с проблеми или пък сте станали свидетели на интересна история, която искате да разкажете.

Вече има как – на специална платформа в сайта на БНР очакваме вашите снимки, видеа и кратко описание.

Пишете ни на "Подай сигнал", а нашите репортери ще направят проверка и ще разкажат в ефира на БНР, ще го покажем във "Вашият сигнал" на сайта ни и в социалните мрежи.

Родители искат нови съоръжения за детска площадка във Видин

3
Снимка: Радио Видин


Майки на малки деца ни потърсиха, за да сигнализират за опасно съоръжение на единствената детска площадка в жк. "Бонония" във Видин. Жените обясниха, че са се обърнали към нас, след като нееднократно подавали онлайн известия до Община Видин, но на тях никой не се отзовал. В същото време многофункционалното съоръжение на площадката, намираща се пред блок №5, продължило да се руши и да става все по-опасно за играещите там деца.

"Пращахме сигнали в приложението- без ефект, позната е пратила имейл- за кошчетата специално, отговорът е бил: "В момента нямаме налични"- това е било преди изборите... Ние сме решили със собствени средства да боядисаме пейките, да позакрепим нещо, но не знаем имаме ли право... Искаме да е красиво, да е цветно, чисто, да се обезопасят съоръженията, защото са опасни за нашите деца...Тази сива, чернобилска площадка, не е за нашите деца...."

Родителите настояват също за повишен контрол и санкции за тези, които рушат местата за игра и спорт.

75-годишната Магдалена Нинова е бивша детска учителка с над 30-години трудов стаж. Обича да гледа как децата играят, затова често е сред посетителите на площадката.
"Пълно е с деца, играят си, а и такива като мен идват...Нека се монтират уреди за децата, ние им се радваме, да има къде да седнем...Много ми е приятно да ги гледам, когато те се радват, радвам се и аз..."
Снимка: Радио Видин
Извършила ли е Община Видин проверка на посочената площадка и какви са констатациите от нея? Предвижда ли Община Видин подмяна на старите и опасни съоръжения на детската площадка? Планира ли се да бъдат поставени кошчета за боклук и пейки?
Това са част от въпросите, с които се обърнахме към Община Видин. Отговор не получихме, но тази сутрин репортер на Радио Видин видя работници от звеното по чистотата да почистват щателно площадката и пространството около нея. Монтирано е кошче за отпадъци, пейките са боядисани, оградата отремонтирана. Надяваме се и опасното детско съоръжение да бъде подменено или поне възстановено, така че да не застрашава безопасността на децата. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Двоен стандарт за гаражи в район "Южен" в Пловдив гневи съседи

Блок 1330 е не по-различен от повечето такива, които опасват един от най-дългите булеварди в Пловдив - "Никола Вапцаров". Той има 4 входа и около 100 апартамента. Това прави ситуацията с паркирането изключително пипкава, като освен типичното съседско разбирателство домуващите трябва да се съобразяват и с н епремахнати своевременно гаражи .   След..

публикувано на 03.06.21 в 11:30

Отмениха глобите на бездомника, седял на пейка и без маска по време на забрана

Съдът е отменил наказателните постановления, с които беше наложена санкция от 600 лв. на бездомник в Бургас. Това ни съобщи адвокат Деян Петров, чийто адвокатско дружество реагира безвъзмездно на призива на неправителствената организация „Каритас – Бургас“ за правна помощ. Припомняме ви, че Данаил Костов трябваше да плати..

публикувано на 15.02.21 в 14:20

Болка, страх и гняв - история на семейство от Пловдив с К-19

"Несъмнено на хората, работещи в болниците, им е доста трудно, но това, което афишират медиите, как се помага на хората, е съвършена неистина. Ние сме семейство учители и за зла участ ни хвана Ковид...." Така започва разказът, който Мария Стоева  сподели с Радио Пловдив.   Потърсихме я, за да разкаже от първо лице за преживяното. В деня, след първата..

обновено на 19.11.20 в 14:14

Драма по време на COVID-19

Обществени вълнения се надигнаха от началото на октомври около карантинираните второкласници на шуменското СУ ,,Сава Доброплодни‘‘, чиито родители днес сигнализираха Радио Шумен, че събират подписка и подготвят протестна декларация. Сред децата в изолация е и синът на заместник - областния управител на Шумен Ширин Вели. Според майките и бащите е..

публикувано на 13.10.20 в 16:39

Варненец получи сметка за топла вода без да има потребление

Когато чуем за изравнителни сметки   бързо се сещаме за топлофикационните дружества и множеството сигнали за разминаване в сумите. Това се случва предимно в София, засега, до момента във варненското топлофикационно дружество декларират, че няма получени протести срещу такива сметки до момента. В редакцията ни постъпи друг вид сигнал, свързан с..

обновено на 28.09.20 в 15:44

Жена със 100% инвалидност престоя 3 часа на земята пред Дома за възрастни с физически увреждания /снимки/

Наши слушатели ни информираха за недопустимо отношение на социални служители към жена в неравностойно положение.  За случая ни сигнализираха Иван Иванов и Албена Христова, приятели на живеещата от около 2 години в старозагорския Дом за лица с физически увреждания Спаска Ташева, на които жената е гостувала през празничните дни. Връщайки я днес в..

публикувано на 08.09.20 в 16:49

Близо месец жителите на с.Велислав са без вода

Близо месец жителите на сунгурларското село Велислав са без вода.Проблемът е от дълги години, но това лято се е задълбочил заради сушата. Не е осигурена водоноска и хората сами си набавят вода за хигиенни нужди и пиене. Те са изпратили няколко  писма до различни институции, за да бъде намерено решение, сигнал бе получен и в Българското национално..

публикувано на 08.09.20 в 16:11

Видинчани търсят съдействие от Общината - да извози изпочупени панели

Граждани от бл. 21 и бл. 23 в ж.к. "Бонония" търсят съдействие- Община Видин да извози от пространството между двата блока счупени панели, които стоят там от години. Фирма им поискала 1000 лева, но хората нямат възможност да съберат такава сума. Живущите в блоковете сами ще си изравнят и облагородяват пространството. Искат да го направят място за игра..

публикувано на 18.06.20 в 15:27