Сочи 2014

Александра Жекова: Надявам се да имам подкрепата на държавата, за да мога да се развивам

Александра Жекова се прибра в България
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Александра Жекова се прибра доволна от постигнатото на Олимпиадата в Сочи. Българката завърши на пето място в дисциплината сноубордкрос, след като в ожесточена битка за бронзовия медал бе препъната от Микела Мойоли. Въпреки че италианката на практика лиши Жекова от място на почетната стълбичка, българката сподели, че не таи лоши чувства към съперничката си.

Много топло посрещане, много съм щастлива, че имам такава подкрепа. Доволна съм от себе си и представянето си. Няма място за спортна злоба. В крайна сметка всички на Игрите сме вложили много труд и не мога да виня някой, че се бори за победата. Радостното е, че успяхме да се наредим сред най-добрите страни - това е лична победа за мен, заяви Александра Жекова.

Според Жекова в действията на Мойоли не е имало умисъл и до неприятната за нея ситуация се е стигнало заради грешна траектория при опита за изпреварване на италианката.

След всички емоции сега ми предстои кратка почивка и след това лагер в Банско. Ще участвам в два старта за Световната купа в Италия и Швейцария. Надявам се да имам подкрепата на държавата, за да мога да се развивам и да има възможност за децата да тръгнат по моите стъпки. В края на сезона ще направим анализ, за да видим какъв е пътят, по който трябва да вървим, каза още Жекова.


Интервюто на Кръстина Иванова с Александра Жекова можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!