Скейтбордистка от Нидерландия с положителен тест за Covid-19 в Токио

Канди Якобс
Снимка: Инстаграм

Скейтбордистката от от Нидерландия Канди Якобс даде положителен тест за коронавирус и по тази причина ще пропусне олимпийските игри в Токио.

"Отчаяна съм. За съжаление, тази сутрин дадох положителен тест за коронавирус, а това означава, че моето олимпийско приключение завършва. Чувствам се нормално. Направих всичко, което е по силите ми, за да предотвратя този сценарий и взимах всички мерки за сигурност.

За щастие, ние спазвахме протокола, така че моите колеги скейтбордисти все още могат да блестят ярко. Ще ми отнеме известно време, докато разбитото ми сърце заздравее и се възстанови от това. Очаквам с нетърпение Париж 2024“, написа Якобс на страницата си в Инстаграм.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Общо 458 случая на Covid-19 в Токио

Организаторите на олимпийските игри в Токио съобщиха за още 28 случая на заразени с корованирус, които да свързани със спортните състезания.  Така общият брой на далите позитивен тест от 1 юли до края на състезанията в Япония стана 458 случая. Сред тях много малък процент бяха спортисти, като най-известното име, което пропусна Игрите беше на двукратния..

публикувано на 09.08.21 в 11:08

Георг Спартански: Плевенските спортисти са забравени от държавата от години

„На първо място, че я обичаме и, че се гордеем с нея. Искаше ми се да съм до до нея и да си я гушна. Тя е най-упоритият човек, който сме виждали. Никога не се отказва. Бори се до последно. Каквото си науми, гледа да го постигне. Няма как да не уважим треньорите й. Те са с огромен принос за успеха, който има в момента. Това беше най-голямата..

публикувано на 06.08.21 в 13:27
Стойка Кръстева ще боксира утре сутринта на финала.

Първият ни олимпийски шампион в бокса вярва, че Стойка Кръстева ще вземе златото

Първият български олимпийски шампион в бокса Георги Костадинов пожела на Стойка Кръстева да стане първата ни дама със златен медал от най-големия спортен форум на планетата. Родната националка ще се изправи в събота от 8:15 часа сутринта във финален сблъсък за титлата в категория до 51 килограма срещу Бусе Чакъроглу (Турция). Легендата Костадинов..

публикувано на 06.08.21 в 12:22

Общо 382 заразени с коронавирус на Игрите

Организаторите на олимпийските игри в Токио обявиха за 29 новозаразени с коронавирус за последните 24 часа. Предишният ден беше отбелязан рекорд на брой положителни случаи от началото на олимпиадата - 31. Общият брой на заразените достигна 382 от началото на най-големия спортен форум. Сред новите случаи няма спортисти, но има член на чуждестранна..

публикувано на 06.08.21 в 10:34

МОК отне акрeдитациите на двама беларуси

Двама беларуси от олимпийската делегация на игрите в Токио, замесени в опита да бъде накарана спринтьорката Кристина Тимановска да се върне в родината си, са били лишени от акредитационните си карти за олимпийските игри и ще напуснат японската столица, предаде Ройтерс. Артур Шумак и Юрий Мойсевич, чиито имена бяха споменати по-рано тази седмица..

публикувано на 06.08.21 в 07:57
„Кафето на Цура“ – това е най-известното място, където в село Върбица се гледа Олимпиадата в Токио

Оперен концерт чака Стойка Кръстева при завръщането й в село Върбица

„Кафето на Цура“ – това е най-известното място, където в село Върбица се гледа Олимпиадата. Там жителите му изживяват радостите от победите на тяхното момиче Стойка Кръстева. Чувството, което витае навсякъде е особено. „Селото сега е най-известното. С най-известната спортистка. Тук се събираме всеки ден, гледаме предаването по..

публикувано на 05.08.21 в 13:35

Рекорден брой заразени на олимпийските игри

31 души, участващи на Олимпиадата в Токио, са дали положителен тест за коронавирус през последните 24 часа, обявиха от организационния комитет на Токио 2020. Това е най-големият брой на новозаразени с коронавирус на Олимпиадата и от началото на подготовителния период на 1 юли. В сряда бяха регистрирани 29 случая на Covid -19. Сред новозаразените има..

публикувано на 05.08.21 в 11:22
Вера Маринова

Вера Маринова пред БНР: Състезанието в художествената гимнастика ще бъде кръв, пот и сълзи

Броени часове остават до старта на един от най-чаканите от нас турнири на олимпийските игри, този в художествената гимнастика. Чакаме го с огромно нетърпение и с много големи надежди, защото нашите момичета са изключително добре подготвени и са готови за медал. В следващите минути ще ви предложим да чуете какво смята за това състезание..

публикувано на 05.08.21 в 10:59
Христо Христов

БФВТ протестира заради ощетяването на Христов

Българската федерация по вдигане на тежести протестира срещу ощетения от реферите в Токио роден щангист Христо Христов. Федерацията излезе с изявление, подписано от президента Ариф Маджид, в което изразява недоволството си от непризнатия опит на българина на 222 кг в категория до 109 кг, който на практика щеше да му донесе бронзов медал. Ето и..

публикувано на 04.08.21 в 12:01
Ванеса Ферари

Майката на Ванеса Ферари пред БНР: За нас този медал е златен, тя също имаше проблеми, но с храненето

„Да гледам състезанието на Ванеса беше някакъв ад. Предишната вечер не успях да спя, чаках да дойде времето за състезанието. Тя ми се обади преди старта. Беше много притеснена. Опитах се да я успокоя, но и аз бях доста нервна. Всичко мина отлично. Тя осъществи моята мечта.“, това сподели специално за БНР плевенчанката Галя Николова, която е..

публикувано на 04.08.21 в 10:40