Полина Трифонова се съветва с Мария Гроздева в Токио

Полина Трифонова в зала "Токио Метрополитън".
Снимка: Асен Асенов


Българската олимпийка в тениса на маса Полина Трифонова разказа впечатленията си от Токио специално за БНР.

Тя казва, че всичко е на много високо ниво в Олимпийското село и е щастлива да е част от този най-голям спортен форум. С треньора Асен Асенов тренират по утвърдения график. От българските спортисти се е видяла вече с боксьорката Станимира Петрова и с петкратната медалистка от Игрите Мария Гроздева, която ѝ помага с големия си опит си да се адаптира по-бързо.

„Мария Гроздева е просто невероятна. Много открита, много дружелюбна. Просто е удоволствие да си говориш с нея. Тя е на олимпийски игри за седми път, а аз – за първи, така че ми е много интересно да говоря с нея“, призна тенисистката от град Кубрат.

Трифонова заяви, че първата ѝ съперничка в турнира Сара Анфу е от Камерун, но живее във Франция и не е за подценяване, след като се е класирала за олимпийски игри. На 24 юли, събота, в 3:45 часа наше време е първият двубой на Полина в зала „Токио Метрополитън“. При успех тя ще се изправи в първия кръг на основната схема срещу Сара де Нуте от Люксембург.

Чуйте още от Полина Трифонова в звуковия файл


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ивет Горанова донесе първото злато за България в Токио.

България 19-а по златни медали на глава от населението

След много силното представяне на българските спортисти в заключителните дни на Олимпиадата в Токио България записа най-доброто си представяне на олимпийски игри от Атина 2004 насам. Страната ни нямаше златен медал от олимпиада от Пекин 2008 насам, но в заключителни четири дни каратеката Ивет Горанова, боксьорката Стойка Кръстева и националният ансамбъл..

публикувано на 09.08.21 в 11:39
Ансамбълът на България

Грациите на България и Израел победиха рускините и заради останалите

Гледах умишлено спортната емисия по една от руските телевизии вчера. Не е да липсваха интересни новини около руския олимпийски тим, но емисията в две трети бе ориентирана около "ограбването" на руските гимнастички. Хегемонията на рускините в този спорт бе нарушена след 25-годишна доминация, през който период рускините обираха всичкото злато на..

публикувано на 09.08.21 в 11:29
Ансамбълът ни по художествена гимнастика

Илиана Раева за ансамбъла: Те са диамантите на България

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева публика хвалебствен коментар в своя профил във Фейсбук за олимпийските ни шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика. Предлагаме ви написаното от Илиана Раева за момичетата от ансамбъла: От всички поколения “златни момичета” на България, само тях нарекоха..

публикувано на 09.08.21 в 07:49
Ансамбълът на България се окичи със златните медали на Олимпиадата в Токио

Златни български момичета!

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златен медал на Игрите в Токио.  Българките бяха без конкуренция в многобоя и с общ сбор от 92.100 точки спечелиха отличието, което досега липсваше във витрината на този спорт у нас – злато от Олимпиада. Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова се..

обновено на 08.08.21 в 17:16
Ивет Горанова донесе първата олимпийска титла за България от игрите в Токио

България на 30-о място в класацията по медали

България финишира на 30-атапозиция в класирането по медали на Олимпийските игри в Токио. Златни отличия днес в последния ден завоюва ансамбълът ни по художествена гимнастика. България в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс се пребори за..

публикувано на 08.08.21 в 14:29
Българските гимнастички в Токио, 8 август 2021 г.

Аплодисменти за българския ансамбъл в Италия

Италианските медии и специалисти аплодираха българския ансамбъл по художествена гимнастика окичил се с олимпийското злато. Негов конкурент бе този на Италия, който спечели бронза. Заслужен триумф за България! Заслужен златен медал! Неудържим, вихрен, безупречен, стратосферен, отличаващ се от всички - ансамбълът на България! Това са само част от..

публикувано на 08.08.21 в 13:06
Мирела Демирева

Мирела Демирева завърши на дванадесета позиция във финала в скока на височина

Мирела Демирева завърши на дванадесета позиция във финала в скока на височина на Олимпиадата в Токио, с преодолени 1.93 метра.  Както и в квалификацията и тук българката имаше проблеми с чистото преодоляване на различните височина и започна с грешка на 1.84 метра.  След това тя се справи с началната височина от втория път.  Последва успех на 1.89 метра..

публикувано на 07.08.21 в 15:27
Боряна Калейн

Боряна Калейн е пета в индивидуалния многобой

Боряна Калейн завърши на пето място в индивидуалния многобой на олимпийския турнир по художествена гимнастика в Токио. Така тя изравни най-доброто постижение на българска състезателка на Олимпиада отпреди 25 година, когато Мария Петрова завърши пета в Атланта 1996. Титлата е за представителката на Израел Линой Ашрам.  Втора и трета са Дина Аверина..

публикувано на 07.08.21 в 14:29
Стойка Кръстева спечели олимпийски медал в боксовия турнир при жените в Токио

Шампионката Кръстева: Малка България успя

Стойка Кръстева заяви, че е осъществила мечтата си, след като спечели златото на олимпийския турнир по бокс в категория до 51 килограма в Токио. 35-годишната Кръстева победи категорично на финала с 5:0 съдийски гласа водачката в схемата Бусе Наз Чакъроглу от Турция и донесе дебютна олимпийска титла на България в женския бокс и първа в спорта..

публикувано на 07.08.21 в 11:17
Стойка Кръстева надви туркинята Бусе Чакъроглу.

Стойка Кръстева олимпийска шампионка

Село Върбица празнува олимпийската титла на Стойка Кръстева Чуйте подробности в звуковите файлове.

обновено на 07.08.21 в 11:02