Диана Петкова не успя да се класира за олимпийските полуфинали на 100 метра бруст

Диана Петкова
Снимка: bgswim

Диана Петкова не успя да се класира за олимпийските полуфинали на 100 метра бруст в дебюта си на форум под петте праплетени кръга. Българката, чиято основна дисциплина в Токио предстои утре - 200 метра съчетано, финишира осма в третата серия на 100 метра бруст с 1:10.61 минути. Личният рекорд на пловдивчанката е 1:08.06 минути.

“Имам доста по-добро време, но мисля, че като за първи старт съм доволна и ще се съсредоточа за по-силната си дисциплина. Мисля, че ще съм по-спокойна, усетих атмосферата, ще успея да се наглася за следващия си старт. Доста съм развълнувана, това ми е първо участие на олимпиада. Очаквах това представяне, защото не се чувствах много добре на бруста, но се надявам това да не ми повлияе за представянето ми на 200 метра съчетано утре. В мерките няма нищо по-различно от другите състезания, дори тук можем да излизаме навън, за разлика от Европейското първенство. Надявам се утре да изплувам добре 200 м съчетано и тогава ще посветя това свое плуване на някого”, каза Петкова пред БНТ веднага след дебютното си участие на олимпийски игри.

Най-бърза в сериите на 100 метра бруст бе южноафриканката Татяна Шьонмакер с 1:04.82 минута, което е нов олимпийски рекорд. Световната рекордьорка и фаворитка за златото в дисциплината Лили Кинг от САЩ направи тактическо плуване и влезе в полуфиналите с трето време - 1:05.55 минута.

Резултатът на Петкова на 100 метра бруст й отреди 34-о място от 43 финиширали състезателки. 

Една от големите изненади в сериите на 100 метра бруст при дамите беше дисквалификацията на европейската шампионка на 50 метра бруст от Будапеща тази година Бенедета Пилато (Италия).





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ивет Горанова донесе първото злато за България в Токио.

България 19-а по златни медали на глава от населението

След много силното представяне на българските спортисти в заключителните дни на Олимпиадата в Токио България записа най-доброто си представяне на олимпийски игри от Атина 2004 насам. Страната ни нямаше златен медал от олимпиада от Пекин 2008 насам, но в заключителни четири дни каратеката Ивет Горанова, боксьорката Стойка Кръстева и националният ансамбъл..

публикувано на 09.08.21 в 11:39
Ансамбълът на България

Грациите на България и Израел победиха рускините и заради останалите

Гледах умишлено спортната емисия по една от руските телевизии вчера. Не е да липсваха интересни новини около руския олимпийски тим, но емисията в две трети бе ориентирана около "ограбването" на руските гимнастички. Хегемонията на рускините в този спорт бе нарушена след 25-годишна доминация, през който период рускините обираха всичкото злато на..

публикувано на 09.08.21 в 11:29
Ансамбълът ни по художествена гимнастика

Илиана Раева за ансамбъла: Те са диамантите на България

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева публика хвалебствен коментар в своя профил във Фейсбук за олимпийските ни шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика. Предлагаме ви написаното от Илиана Раева за момичетата от ансамбъла: От всички поколения “златни момичета” на България, само тях нарекоха..

публикувано на 09.08.21 в 07:49
Ансамбълът на България се окичи със златните медали на Олимпиадата в Токио

Златни български момичета!

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златен медал на Игрите в Токио.  Българките бяха без конкуренция в многобоя и с общ сбор от 92.100 точки спечелиха отличието, което досега липсваше във витрината на този спорт у нас – злато от Олимпиада. Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова се..

обновено на 08.08.21 в 17:16
Ивет Горанова донесе първата олимпийска титла за България от игрите в Токио

България на 30-о място в класацията по медали

България финишира на 30-атапозиция в класирането по медали на Олимпийските игри в Токио. Златни отличия днес в последния ден завоюва ансамбълът ни по художествена гимнастика. България в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс се пребори за..

публикувано на 08.08.21 в 14:29
Българските гимнастички в Токио, 8 август 2021 г.

Аплодисменти за българския ансамбъл в Италия

Италианските медии и специалисти аплодираха българския ансамбъл по художествена гимнастика окичил се с олимпийското злато. Негов конкурент бе този на Италия, който спечели бронза. Заслужен триумф за България! Заслужен златен медал! Неудържим, вихрен, безупречен, стратосферен, отличаващ се от всички - ансамбълът на България! Това са само част от..

публикувано на 08.08.21 в 13:06
Мирела Демирева

Мирела Демирева завърши на дванадесета позиция във финала в скока на височина

Мирела Демирева завърши на дванадесета позиция във финала в скока на височина на Олимпиадата в Токио, с преодолени 1.93 метра.  Както и в квалификацията и тук българката имаше проблеми с чистото преодоляване на различните височина и започна с грешка на 1.84 метра.  След това тя се справи с началната височина от втория път.  Последва успех на 1.89 метра..

публикувано на 07.08.21 в 15:27
Боряна Калейн

Боряна Калейн е пета в индивидуалния многобой

Боряна Калейн завърши на пето място в индивидуалния многобой на олимпийския турнир по художествена гимнастика в Токио. Така тя изравни най-доброто постижение на българска състезателка на Олимпиада отпреди 25 година, когато Мария Петрова завърши пета в Атланта 1996. Титлата е за представителката на Израел Линой Ашрам.  Втора и трета са Дина Аверина..

публикувано на 07.08.21 в 14:29
Стойка Кръстева спечели олимпийски медал в боксовия турнир при жените в Токио

Шампионката Кръстева: Малка България успя

Стойка Кръстева заяви, че е осъществила мечтата си, след като спечели златото на олимпийския турнир по бокс в категория до 51 килограма в Токио. 35-годишната Кръстева победи категорично на финала с 5:0 съдийски гласа водачката в схемата Бусе Наз Чакъроглу от Турция и донесе дебютна олимпийска титла на България в женския бокс и първа в спорта..

публикувано на 07.08.21 в 11:17
Стойка Кръстева надви туркинята Бусе Чакъроглу.

Стойка Кръстева олимпийска шампионка

Село Върбица празнува олимпийската титла на Стойка Кръстева Чуйте подробности в звуковите файлове.

обновено на 07.08.21 в 11:02