Това сме ние!

БНР стартира новата си рубрика „Това сме ние“. Чрез нея всеки потребител ще има възможността да се запознае отблизо с репортери и водещи журналисти, благодарение на които получава най-бързите и достоверни новини, анализи и прогнози в програмите на общественото радио.

Ще ви запознаем и със звукорежисьорите, с музикалните редактори и с техните ръководители.

Имат ли всички те хоби, обичат ли да пътуват и да спортуват, както и защо са посветили професионалната си кариера на БНР, ще разберете в новата секция на сайта на БНР „Това сме ние“.

Григори Недялков: Да работиш в новините е въпрос на престиж

Аз съм Григори Методиев Недялков, роден на 28 юни в София. Завършил съм СУ „Св. Кл. Охридски“. Магистър съм по испанска филология, с втора специалност английски език. Имам и магистратура по национална сигурност и отбрана от ВА „Г. С. Раковски“. Работя като водещ на новини и редактор в БНР. Това е изключително висок атестат за професионализъм в информационните жанрове, въпрос най-вече на престиж.

Професионалното ми предизвикателство е обогатяване на звуковата картина с възможностите на радиото за скоростно въздействие върху аудиторията.

Мечтая да се срещна с всяка интересна личност, от която има какво да се научи.

Ако разполагам със 100 000 лева, ще ги инвестирам в околосветска обиколка, с цел да посетя най-гледаните театрални спектакли, опери, концерти, най-известните изложбени зали.

Пътешествието за мен е уникално преживяване, но в момента не е приоритет поради семейна ангажираност, свързана с отглеждането на две малки деца – едното е бебе все още.

Когато бях на 15 години, мечтаех да стана симфоничен диригент, а днес се стремя към себеусъвършенстване безспир.

Спортът за мен е необходим, но не на всяка цена.

Моето верую е „Не спирай! (Стигна ли, ще те изчакам!)“.