Радио Варна - другата сцена!

20 май, понеделник - представяне на книга „Европа за хората – достойният труд на достойните хора”

Снимка: Архив

20 май 2013г, понеделник - Арт салон на Радио Варна, 18:30 часа

 Премиера на книга

 „Европа за хората – достойният труд на достойните хора” 

Таня Йовева

Премиерата на книгата на Таня Йовева „Европа за хората – достойният труд на достойните хора”. Книгата завладява с уникалните човешки съдби. Въпреки своето неравностойното положение, героите са открили в себе си онази тайнствена сила, която ги е накарала да се изградят като личности и да намерят начините да работят и да помагат на много други като тях.
Авторът прави анализ на социалната политика за хората с увреждания у нас и в Европа. Журналистката защитава едно по-добро бъдеще за тях и търси достойното развитие на тези хора на пазара на труда. Особено полезно за тяхната реализация и квалификация е ученето през целия живот. Големи възможности предлага и програмата „Развитие на човешките ресурси”.

 

Снимка: интернет

Авторът Таня Йовева е председател на сдружение „Национален алианс за развитие”. „Винаги съм искала да покажа, че хората с увреждания могат да работят наравно с другите. Засега само 10% успяват да се реализират на пазара на труда. Повечето от тях се включват в програми, създадени за тях и получават краткотрайна заетост. Много наложително е да се търсят възможности за трайната им работоспособност!”, споделя Таня Йовева.


Заповядайте!

Вход свободен



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!