Радио Варна - другата сцена!

1-ви Международен Салон за Дигитална и Принт Арт фотография Варна

Варна Фото Фест има удоволствието да Ви покаже и да Ви покани да присъствате на повече от 40 фотографски събития: изложби, конкурси, срещи, дискусии, презентации, свободни интерактивни акции с фотографска насоченост, пленер, фотостудиа и множество прожекции на открито, които ще се състоят на различни места в града ни.

Част от програмата на фестивала:
08- 22 юни 2015 |18:30 ч.в Арт салон радио Варна

Официално откриване на изложбата на отличените творби и връчване на наградите от конкурса на 1-ви Международен Салон за Дигитална и Принт Арт фотография Варна

08- 22 юни 2015 |18:30 ч.в Арт салон радио Варна
Сборна изложба на победителите от FIAP WORLD CUP - Световната купа по фотография на
Международната федерация на фотографите артисти FIAP

08 - 22 юни 2015|18:30 ч. в Арт салон радио Варна
Изложба на млади фотографски таланти от Варна “Моят град – настроения“

22 юни – 4 юли 2015|18:30 ч. в Арт салон радио Варна
“Места и моменти“ - изложба на Romain Nero (Люксембург) EFIAP/g 

22 юни – 4 юли 2015|18:30 ч.Арт салон радио Варна
„Хъмбърстоун“- изложба на Marco Bartolini (Италия) EPSA,EFIAP 

22 юни – 04 юли 2015 |18:30 ч. Арт салон радио Варна
“Еротични моменти“ - изложба на Isolde Stein-Leibold (Германия) EFIAP/g 

03 - 04 юли 2015  Стъклен павилион до сградата на Радио Варна, Морска градина
Лятна детска фотографска школа – практическо обучение за деца и изложба на въже.

Снимките от първото издание на "Варна фото фест" ще гостуват на жителите на квартал "Чайка". Фотосите от България, Германия, Италия, Ирландия, Люксембург, Чехия, Словакия, Норвегия и Аржентина ще могат да се видят напълно безплатно от желаещите.

Откриването е на 20 юли в 21.00 часа край блок 27, кв. Чайка.

В същите часове ще бъдат редени фотосите и на 21 юли на Червения площад, а на 22 юли до Градски плаж – "Cubo".

Международен Салон за Дигитална и Принт Арт фотография Варна е ново събитие за България, и единствения конкурс в страната, който приема готови принтове освен дигитални файлове. В международен план има десетки конкурси и салони в областта на фотографията, поради нестихващия и нарастващ интерес през новото хилядолетие към фотографията като най - достъпното съвременно изкуство, но най - престижните и уважавани в света са тези, в чиято конкурсната програма творбите влизат като готови авторски отпечани произведения. По техния пример и стриктните правила, изисквания и насоки на най – авторитетните световни организации във фотографското изкуство, приели да са патронажи на конкурса и гаранти за неговото високо ниво, организаторите на конкурса си поставят нелеката задача да дадът силно начало на конкурс, който да се превърне в ежегоден, престижен форум, представящ творбите на съвременните световни авторитети във фотографията. Прожекцията с избрани кадри от дигиталните категории ще бъде показана през месец юли на различни места на открито в град Варна. Особена гордост за конкурса, Варна и България е и честта изложбата да се открие едновремено с още едно белязано с безспорен авторитет и световно признание събитие - сборната изложба на победителите от FIAP WORLD CUP - Световната купа по фотография на Международната федерация на фотографското изкуство FIAP.

Пълна програма на фестивала на http://www.varnafotofest.org/





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!