Радио Варна - другата сцена!

Кръгла маса на Българската фестивална асоциация

На 21 юни 2015, неделя, от 11 часа в Радио Варна, Арт салон ще се състои информационна среща по проект на Българската фестивална асоциация (БФА) „Българо – норвежко партньорство за прозрачна и ефективна публична подкрепа на културния сектор в България“, осъществяван с финансовата помощ на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИК 2009 – 2014 г. Събитието се организира със съдействието на Община Варна и от съпътстващата програма на ММФ “Варненско лято” 2015.
Срещата има за цел да запознае представители на фестивалния и гражданския сектор във Варна с проекта и постигнатото до момента. Основаната цел на събитието е получаването на непосредствена обратна връзка от всички заинтересовани страни на местно ниво, включително от представители на неправителствените организации, местните власти, местни медии и пр.
Програмата ще бъде представена от д-р Момчил Георгиев – експерт по проекта и Александра Гълъбова – изпълнителен директор на БФА. На събитието ще присъстват още Румяна Петрова – от организационния екип на ММФ “Варненско лято” и Десислава Георгиева, началник отдел "Фестивали и проекти" в община Варна. След срещата е предвидена дискусия по фестивални въпроси и предизвикателства, конкретни предложения за реформи на местно и национално ниво. Всички предложения ще бъдат обсъдени и включени като допълнения към Бялата книга с препоръки за реформи в сферата на културата.
Събитието е част от поредица от срещи в градовете Пловдив (19 юни 2015), Бургас (20 юни 2015), Варна (21 юни 2015), Русе (22 юни 2015) в рамките на проект „Българо-норвежко партньорство за прозрачна и ефективна публична подкрепа на културния сектор в България“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!