Радио Варна - другата сцена!

Награждаване на отличените от литературния конкурс „Атанас Липчев”

Официално закриване и награждаване на отличените участници в Четвъртия национален литературен конкурс за разказ „Атанас Липчев 2018” . Жури в състав: Ангел Дюлгеров, Ангел Ангелов и Димитър Калев определиха отличията за разказ да бъдат за Елена Филипова от София /първа награда/ тя заинтригува журито с разказа си „Цвета“. Второто отличие е за разказа „Благодарност” на Валерия Минева от Пловдив. На трето място е класирана Десислава Николова-Беседин от София за разказа „Доведена“.

Радио Варна, като съорганизатор на конкурса, отличи Елена Павлова от Монтана за нейния разказ „Спасител по заместване”. Предстои текстът ще бъде публикуван в сайта на медията и да бъде представен в предаването за литература „Морска гара”. Наградата на Фондация „Култура за Варна” отива в Кипър при варненската журналистка Бистра Долапчиева, която се включи с текста „Попара по нашенски”. Отличието на СБУ – СОФИЯ е за Светла Андреева от Велико Търново за разказа „Лисичета”. Изд. "Хермес" -Пловдив отличи Валентин Грандев от Варна за разказа „Извън историята”, а Ангел Иванов - София за разказа „Старият Богомил” бе отличен от Фондация "Слово". Награди ще получат и Деян Пенчев ( София) за разказа „Разходка сред природата”, Румяна Шишкова (Стара Загора) за разказа „Тониката” и Галина Златева (Велико Търново) за разказа „Портретът” съответно от Арт галерия "Тереза Зиковска", Ателие "Анет арт" и вестник "Народно дело".

Организатор на Националния конкурс за разказ "Атанас Липчев" е Сдружение на писателите - Варна, а съорганизатори– Община Варна, БНР – Радио Варна, в. „Народно дело” – Варна, Издателство „Хермес” - Пловдив, Фондация „Слово”, Фондация „Култура за Варна”, СБУ – София, ХГ „Тереза Зиковска”, Ателие „АНЕТ АРТ”. 

Снимки: 12 юни 2018 г., Арт салона на Радио Варна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!