Радио Варна - другата сцена!

Проф. Иво Христов представя: "Пред пепелището на нестаналото българско общество”

| обновено на 23.11.18 в 10:59

24 ноември, събота, Арт салон на Радио Варна, 13:30 часа

Представяна на книгата на проф. Иво Христов „Пред пепелището на нестаналото българско общество”

“Въпреки плашещото заглавие „Пред пепелището на нестаналото българско общество”, тази книга е написана с болка, с грижа и любов за България".




СнимкаБългария, която не е просто флаг или име, а България, която е „бабино коляно”, „бащино огнище”, „мирис на пръст”, „усещане за звездно небе”, „усещане за сенките на нашите предци, които ни гледат каква ще я свършим сега”, казва авторът проф. Иво Христов за второто и допълнено издание на книгата си Българското общество освен че не се е случило, но се е превърнало и в пепелище – какъв смисъл влага в тази жестока метафора проф. Христов?

Възможен ли е изход от тази ситуация? Късно ли е и затворени ли са шлюзовете на история? Сурови въпроси, безпощадни отговори и отрезвяващ анализ в книгата на проф. Иво Христов.

„Българската интелигенция има и тази обязаност – да гледа и разговаря сурово с народа си така, както и народът с нея. От едната страна ни гледат нашите предци, а от другата – нашите деца. Какъв свят ще им оставим, зависи от нас. Така че това е книга и за отговорността. Защото писаното слово е и действие. Има слово, а след това - действие”, споделя социалният учен, който винаги разговаря открито и прямо с аудиторията.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!