Радио Варна - другата сцена!

Фотоизложба "Конче №7" в Арт салона на Радио Варна

| обновено на 19.07.19 в 17:53
5
Фотоизложба КОНЧЕ №7
Снимка: Радио Варна

22 юли, понеделник, Арт салон на Радио Варна, 18.00 часа

Фотопроект на Симеон Тодоров и Радио Варна

Проектът КОНЧЕ №7 на Симеон Тодоров и Радио Варна е свързан колкото с възраждането на част от визуалната памет на Варна, толкова и на личните ни истории за това как пораснахме край морето. Идеята на фотографа – лекар е да възроди традицията на Хачик Минасян, който половин век „запечатва“ в черно-бял кадър децата или в центъра на града, или на входа на Морската градина, седнали в двуколката, теглена от КОНЧЕ №7.  В този ред на мисли, проектът можеше да носи и заглавието „От Минасян до Тодоров“, можеше да носи и името на всеки от нас, чиито родители някога – през 60-те, 70-те, 80-те години на ХХ в., са пожелали да го овековечат като жокей.

През лятото на 2018 г. Симеон Тодоров покани всеки, който има снимка с кончето като дете, да го фотографира отново. Днес почти 40-те фотоса с КОНЧЕ №7 в цвят и в черно-бяло, вече са проявени, отпечатани и са готови да бъдат показани.

Снимка

Сега е ред да видим старите и новите снимки с КОНЧЕ №7, да видим колко сме се променили, да усетим отново духа на нашата детска Варна в Арт салоните на Радио Варна.

Двуколката ще бъде пак в Морската градина! Организираме и фотосесия с КОНЧЕ №7 за всички, които не са успели да се снимат през изминалото лято. Доведете децата и внуците си, ще имате възможност да ги снимате и тях с КОНЧЕ №7 от 16.00 до 18.00 часа за дните 22, 23 и 24 юли до сградата на Радио Варна.  

Проявата е част от специалната програма на медията „85 години Радио Варна“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия