Радио Варна - другата сцена!

ТОЛЕРАНТНОСТ - изложба на ученици от ПГГСД „Н.Хайтов“ гр. Варна

18 юни, петък, Арт салон на Радио Варна, 18 часа

В Арт салона на Радио Варна гостува изложбата "Толерантността на българския народ" плод на работата на учениците от Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“. Експозицията е резултат от съвместен проект на гимназията и Регионалната организация на евреите във Варна „ШАЛОМ“.

"През месец март т.г. колективът на гимназията бе домакин на среща с председателя на организацията г-н Олег Калдерон и прегледа заснето от наши ученици интервю с баща му г-н Елиас Калдерон. На тази паметна дата, в която отдаваме почит на нашите предци, помогнали за спасяването на близо 50 000 сънародници от еврейски произход, към учениците бе отправено посланието да бъдем толерантни с всички, без разлика на вяра, цвят на кожата или етническа принадлежност. Да бъдем съпричастни към несгодите или постиженията на другите", сподели г-жа Мария Георгиева, директор на гимназията.

Така се заражда и идеята за конкурс за рисунка и пластика по темата. В изложбата са представени най-добрите творби, осъществени под вещото ръководство на специалистите по изобразително изкуство и дърворезба – г-жа  Мариана Шишкова и г-н Димитър Досев. Творбите ще бъдат разпродадени на търг, а събраните средства, предоставени на благотворителна кауза.

Експозицията включва дърворезбовани пана и цветни рисунки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия