Радио Варна - другата сцена!

Представяне на филм "Родът Игнатиеви. 800 години служба на Отечеството"

16 септември, петък, Концертно студио на Радио Варна, 17.00 часа

"Родът Игнатиеви. 800 години служба на Отечеството" (Русия, Германия, България), заснета през трудната 2020 година, едва започва своя път към зрителите. Предстоят участия във фестивали и премиера по телевизията. Специалната прожекция в Концертно студио на Радио Варна ще даде възможност на варненската публика да се запознае с нови исторически изследвания, да види уникални архивни документи и да общува с авторите на проекта.

Режисьор и сценарист на филма е Марина Бутусова-Щутц. Тя посвещава 2,5 години от живота си на този филм, и споделя че обемът на материалите е толкова голям, че е рано да се каже, че работата е приключена. Благодарение на нейната неизчерпаема енергия се пази споменът за делото на рода на граф Игнатиев.

При подготовката на дилогията творческият екип снима в Москва, Санкт Петербург, Амурска област, Хабаровски край, Приморие, България и Германия. Филмът за първи път показва уникални исторически материали от Архива на външната политика на Руската империя към руското Министерство на външните работи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!