Радио Варна - другата сцена!

Работилница с орхидеи учи на хитри техники

4 юни, събота, Арт салон на Радио Варна, 11.00 часа

Вечните въпроси за почитателите на орхидеи – кога и как се пресажда – ще получат своя отговор на Работилницата с орхидеи. Първо орхидеено общество кани колекционери и приятели на 4 юни, събота от 11 ч. в Арт-салона на Радио Варна. Там край голямата маса всеки ще може да види и да опита пресаждане на различни видове орхидеи – най-познатите фаленопсиси, а също дендробиум, катлея, кайсис и други екзотични видове. Входът за сбирката е символичните 5 лв., подкрепа за обществото.

Въпреки че орхидеята вече е царица на цветята, мнозина все още не знаят как да я пресаждат след като прецъфти, кога и как да поливат, как се тори. Орхидееният експерт и президент на обществото Крум Сотиров също ще си изцапа ръцете, за да покаже хитрости и различни техники за пресаждане. Ще обясни кога растението трябва да е в саксия, кога – монтирано на кора. Ще помага, където трябва.

Крум Сотиров е международен лектор в орхидеените общества на САЩ, България и Канада и вече две години развива Орхидария – единствената на Балканите специализирана оранжерия за отглеждане и разпространение на редки колекционерски видове. „Орхидария е ботаническа градина и въпреки бюрократичните трудности в България, продължава да увеличава своята колекция и да разширява знанията на колекционерите у нас и в чужбина“, казва Крум Сотиров.

За пръв път по време на работилница Първо орхидеено общество ще разиграе томбола с орхидеи – любимо занимание на членове и почитатели. С билет само от 2 или 5 лв. могат да бъдат спечелени редки орхидеи, среди или аксесоари. Орхидария ще направи и щанд с уникати, които могат да попълнят колекцията на любознателните. Ще има безлистни орхидеи, ще има японски шедьоври – неофинетии и други любопитни видове. Всеки ще получи съвет как да отглежда екзотичните си принцеси така, че да го радват с цъфтеж.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия