Радио Варна - другата сцена!

Премиера на ДЪЛБИНИТЕ НА ДУШАТА - роман за българския дух, за силата на любовта и прошката

| обновено на 28.06.23 в 09:16

28 юни, сряда, Арт салон на Радио Варна, 18.00 часа

Представяне на книгата "Дълбините на душата" на Румяна Халачева.

Авторката Румяна Халачева е завършила Математическа гимназия в гр. Габрово и Икономически университет - Варна. Първият и роман излиза през 2011 година и е плод на дълго обмисляне и прецизно редактиране. Авторката споделя, че не е бързала да го завърши, а е следвала знаците и подсказките в живота си. Пишейки е осъзнала, че мечтае за възраждането на българския дух. През 2021 година Румяна Халачева издава продължение на първата си книга със заглавие "Дълбините на душата".

"Дълбините на душата" е роман за българския дух; за силата на любовта и прошката; за Божествената същност на всеки от нас, която ни дава възможност да променяме себе си и света. Защо през последните години страданието се увеличи неимоверно? Какви кармични товари носим през многото си прераждания до днес и как да се освободим от тях? Защо в душите ни внезапно и необяснимо избликват мъка, болка и тъга и как да ги превърнем в Светлина? Съществуват ли начини да запазим здравето си и да удължим младостта? Какво бъдеще очаква България и света и можем ли да му въздействаме? В романа ще намерите отговори на тези въпроси. Той е продължение на „Дълбините на древността“, но може да бъде четен и самостоятелно. И двата романа носят силен положителен заряд и помагат по най-неочаквани начини.


"Дълбините на древността" - Преди осем хиляди години те имаха писменост, календар и бяха изградили най-справедливата държава в света. Строяха градове от бял камък и крепости с охрана по пътищата. Изповядваха една вяра - в Слънчевото божество, създало всичко живо. Подчиняваха се на един закон – Закона на честта. Владетелят бе мъдрец и посветен в тайното знание. Хората работеха за общото благо. Всеки роб, стъпил на земята им, ставаше свободен човек. И другите народи доброволно се присъединяваха към тях и приемаха името им. Зовяха се БЪЛГАРИ.

Една съвременна жена решава да пътува сама на изток, за да намери себе си и своето предназначение. Пътешествайки през различни държави и срещайки се с необикновени хора, тя осъзнава, че всъщност търси изгубения през вековете Български дух. Сънищата и знаците я водят към Боян Мага, духовното наследство на богомилите и най-важните моменти в българската история, довели до упадъка ни на народ. Тя научава много тайни и открива къде е заключен този дух. За да бъде освободен, някой трябва да се пожертва за народа си...

Романът е изпълнен с истински герои, случки и разговори. Той ни напомня, че родовата памет не умира. От нас зависи да събудим силата и доблестта на предците и да сътворим новото българско възраждане...




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия