Радио Варна - другата сцена!

Клавирен концерт на Йоана Райчева

Йоана Райчева e възпитаничка на НУИ „Добри Христов“ – Варна, специалност пиано. Участвала e в много музикални проекти, включително на Радио Варна, като солист и камерен музикант. Лауреат e на международни конкурси в България, Германия, Португалия и..

обновено на 26.03.18 в 14:00

Млади художници представят "Рисуваме музика и композираме картини"

На 14 февруари в Арт салона на Радио Варна малките възпитаници от школата по изкуства към Детска занималня „ ПатиLанци“ откриха своята първа изложба "Рисуваме музика и композираме картини". Ръководител на школата е Надя Гущерова.

публикувано на 12.02.18 в 13:00

"Свободата да бъдеш" - откриване на изложба и награждаване

Откриване на изложба и награждаване на отличилите се творби от конкурса на Зонта клуб - Варна, посветен на Амелия Еърхард - една от първите жени пилоти и първата жена, прелетяла над Атлантическия океан. Във втория конкурс "Свободата да..

публикувано на 12.01.18 в 14:35

Празничен поздрав от младите пианисти и актьори на Общинския детски комплекс Варна

Арт салонът и Концертното студио на Радио Варна посрещнаха много гости през месец декември. Част от тях бяха и възпитаниците на Школа по пиано с ръководител Боряна Шопова и на Театрална студия “Вълшебната завеса“ с ръководител Димитър Ялнъзов при..

публикувано на 21.12.17 в 17:49

Празничен концерт с младите пианисти на школа "Ритъм и звук"

Коледен концерт поднесе на варненци клавирна школа „Ритъм и звук“ в Концертното студио на Радио Варна. Клавирната школа „Ритъм и звук“, с ръководител Наталия Стойнева, повече от 20 г. възпитава децата в любов към музиката, развива..

публикувано на 21.12.17 в 14:10

Рождественски концерт с участието на малките хористи при храм ''Св. Атанасий''

На 20 декември в Концертното студио на Радио Варна се проведе Рождественски концерт с участието на детски хор ''Ангели'', школата по Актьорско майсторство при храм ''Св. Атанасий'' и индивидуални изпълнители от НУИ ''Добри Христов'' – Варна, Вокална..

публикувано на 20.12.17 в 14:42

Български и ромски обичаи представят ученици в Радио Варна

„Зимни етно празници и обичаи” - Коледно – новогодишен концерт организират в Концертното студио на Радио Варна учениците от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Н. Хайтов“ – Варна. На празника ще бъдат представени..

публикувано на 19.12.17 в 14:38

Коледна работилница за деца със специални образователни потребности

Празнична коледна украса изработиха деца, родители и учители от Фондация "Радост за нашите деца" в арт салона на Радио Варна. Фондацията работи активно за интеграцията на децата с увреждания и поставя акцент върху интегрираното образование на..

публикувано на 11.12.17 в 13:25

Изложба - базар в подкрепа на "пеперудените" ни деца

Радио Варна и Детската школа за приложни изкуства на Ива Пенчева си партнират вече 5 години. Творчески работилници, ателиета на открито, демонстрации и няколко изложби са част от събитията, които се случиха в Арт салона на Радио Варна през годините. Школата..

обновено на 27.11.17 в 12:23

Учители и ученици със съвместна изложба в Радио Варна

Арт салонът на Радио Варна отново посрещна преподаватели и техните възпитаници от профил "Изобразителни изкуства" при Средно училище за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски’’. Учителският колектив в гимназията е от..

публикувано на 11.11.17 в 11:50