ЕВРАНЕТ ПЛЮС

ЕП прие нови амбициозни цели за възобновяемите източници и енергийната ефективност

Европейският парламент прие нови амбициозни цели за възобновяемите източници и енергийната ефективност. До 2030 г. делът на енергията от възобновяеми източници трябва да представлява поне 32% от крайното брутно потребление в ЕС. Това означава..

публикувано на 20.11.18 в 15:50

Изборите за европарламент ще доведат до един променен Европейски съюз

Събитията от последните години – Брекзит, мигрантската криза и оттеглянето на Ангела Меркел, ще повлияят на евроизборите. След тях ще има един променен ЕС, смятат политиците. Последните събития провокират и гражданите, да са по-активни,..

публикувано на 20.11.18 в 12:24

Георги Пирински: Отстояваме принципа на солидарността в бюджета на ЕС след 2020 г.

Европейският парламент (EП) изложи своята позиция относно многогодишната финансова рамка (МФР) и собствените ресурси на Европейския съюз (EС) на 14 май т.г. в две отделни резолюции, както следва: „Следващата МФР: изготвяне на позицията на Парламента..

публикувано на 20.11.18 в 08:25
Андрей Ковачев

Световните конфликти и неадекватната външна политика на ЕС. Евродепутатът Андрей Ковачев за необходимостта от европейска армия и Президент на ЕС с повече правомощия

Гражданите на ЕС все по-отчетливо се противопоставят на политиците, които отвориха границите на съюза за мигрантите от Близкия Изток и Африка. Хората се чувстват застрашени  от дисбаланса между националните общности и  дошлите  от вън с различна..

публикувано на 19.11.18 в 11:35

Европейски лидери – рейтинги и отговорности (обобщение)

Макрон: Нашият свят е на кръстопът Френският президент Еманюел Макрон каза в Берлин, че Европа трябва да стане по-силна, за да предотврати затъването на света в хаос, предаде Франс прес. „Европа и френско-германската двойка са длъжни да не..

публикувано на 19.11.18 в 11:14
евранет околна среда

Европарламентът ограничава употребата на антибиотици в селското стопанство

Нови европейски правила ще имат за цел да се ограничи употребата на антибиотици в селското стопанство и да се въведат по-строги мерки за внос на храни, за да се намали разпространението на антимикробната резистентност. Предаването на лекарствената..

публикувано на 18.11.18 в 10:00

"Селфи" оценява достъпа до технологи и в училища

От възможност за интернет достъп до библиотеката до електронните дневници….Този ученик от гимназията във Варшава, която носи името на детската писателка Клементана Хофманова представя как неговото училище е вече в крак с модерните образователни..

публикувано на 17.11.18 в 08:00

Борисов при Ципрас, Марин льо Пен – при Марешки (обобщение)

Българският премиер в Гърция: Няма по-добро място от ЕС за развитие на страните от Балканите Силно отражение в гръцките медии има участието на премиера Борисов на икономическия форум в Солун, който беше открит на 15 ноември, предаде БНР...

публикувано на 16.11.18 в 11:22

Май 2019 – край на високите такси за банкови преводи за граждани от страни, извън Еврозоната

Намаляване на таксите, изисквани от банките за преводи в евро одобри икономическата комисия в Европейския парламент и така даде зелена светлина на предложението на евродепутата от Европейската народна партия Ева Майдел. Тя смята, че..

публикувано на 15.11.18 в 18:13

Защо един доклад на ЕК може да бъде прочетен по три различни начина?

 След като ЕК публикува годишния си доклад относно предприетите от страната ни стъпки за изпълнението на ангажиментите в областта на съдебната реформа, борбата с корупцията и организираната престъпност в контекста на механизма за сътрудничество и..

публикувано на 15.11.18 в 15:33
евранет   плюс Мария Габриел

Европейската комисия с мерки срещу сексуалното насилие в интернет

През последните няколко години социалните мрежи и чатове се използват масово от трафиканти за набиране на жертви и сексуални престъпления. Това може да стане дори чрез на пръв поглед невинни, но фалшиви обяви за работа. Трафикът е предимно за..

публикувано на 15.11.18 в 13:45

България е сред страните с най-мръсен въздух в Европейския съюз

България е сред страните с най-мръсен въздух в Европейския съюз според Европейската агенция за околна среда. Като основна причина се изтъква високото ниво на фини прахови частици вследствие на отоплението с твърди горива, също така се наблюдават завишени..

публикувано на 15.11.18 в 08:20

Евродепутатите от Комисията по заетостта искат да засилят правата на работниците

С решение от миналия месец Комисията по заетостта в Европейския парламент иска да се засилят правата на работниците. Поставя се изискване за ясен трудов договор от първия работен ден, а шестмесечният изпитателен срок да е еднократен. Комисията..

публикувано на 14.11.18 в 17:45
Мария Габриел

Габриел: Фалшивите новини не са ново явление, новото е скоростта, с която се разпространяват

Фалшивите новини не са ново явление, но в днешно време социалните мрежи създават възможност за много по-бързото им разпространяване. Търсят се различни решения за справяне с дезинформацията като, според евродепутата с ресор цифрова икономика и цифрово..

публикувано на 14.11.18 в 17:09

ЕК прекратява частично мониторинга върху България (обобщение)

Три от шест показателя са временно замразени Европейската комисия прекратява частично мониторинга върху България за борбата с корупцията и организираната престъпност и реформата на правораздаването, съобщи БНР.  „Три от шестте показателя – за..

публикувано на 14.11.18 в 12:28

Мария Габриел за ролята на обществените библиотеки

Тазгодишното издание на Националния форум „Библиотеките днес“, организиран от Фондация „Глобални библиотеки – България“ , беше на тема „Библиотеките днес и цифровата трансформация“ и се проведе под патронажа на Мария Габриел, комисар по цифрова..

публикувано на 13.11.18 в 08:25

Андрей Ковачев: Манфред Вебер е нашият кандидат за председател на ЕК

На свой конгрес във финландската столица Хелзинки ЕНП избра германския евродепутат Манфред Вебер за водач на изборите за ЕП през месец май 2019 година. Според евродепутата Андрей Ковачев, зам.-председател на групата на ЕНП в ЕП, изборът е бил..

публикувано на 12.11.18 в 15:20

Лидерите и визията им за Европа (обобщение)

Макрон събра 80 световни водачи по случай 100 години от края на Първата световна война Тържествената церемония по случай 100 години от края на Първата световна война събра пред Триумфалната арка в Париж над 80 световни лидери...

публикувано на 12.11.18 в 11:05

В резолюция, евродепутатите призоваха за подобряване условията на отглеждане на бройлери

Най-често употребяването месо, пилешкото, е и най-обработваното. Това ми каза, в неофициален разговор, специалист транжор, сега готвач във Великобритания. Натискът на търговските вериги за по-ниски цени, желанието на фермерите за печалба и..

публикувано на 12.11.18 в 08:52
Еманюел Макрон и Ангела Меркел

Европа след края на ерата „Меркел“ и новата роля на Макрон

" Не съм се родила канцлер и никога не съм забравяла това. Имам сигурното усещане, че е дошъл моментът да бъде отворена нова глава. Този четвърти мандат ще бъде последният ми като канцлер на Федерална република Германия. " С тези исторически думи в..

обновено на 10.11.18 в 11:01