Издателство „Изток-Запад“

| обновено на 30.11.18 в 11:26 БНР Новини















Списък с книгите, които издателство „Изток-Запад“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР:

Снимка1. „Жените, които купуват цветя“ от Ванеса Монфорт
Ванеса Монфорт
е испанска писателка, драматург и журналист.
„Жените, които купуват цветя” е четвъртият й роман, издаден през 2016 г. и за пет месеца е претърпял седем издания в Испания.








Снимка2. „Люляковите момичета“ от Марта Хол Кели
Марта Хол Кели има диплома по журналистика от Сиракузския университет в Ню Йорк и магистърска степен по журналистика от Северозападния университет, САЩ. Тя е прекарала голяма част от професионалния си живот в писане за големи рекламни агенции, включително "Дж. Уолтър Томпсън", "Маккан-Ериксон" и "ББДО". Случайно попада на историята за жена на име Керълайн Феридей, която живее в Кънектикът и успява да помогне на петдесет жени от Полша, оцелели от концетрационния лагер в Равенсбрюк, известни като "зайците" - така се ражда идеята за "Люляковите момичета", а Кели прекарва близо 10 години в проучванията за книгата преди написването й. Това е дебютният й роман.





Снимка3. „Между небето и Лу“ от Лорен Фуше
Лорен Фуше е френски писател, сценарист и лекар.
Родена е на 22 октомври 1956 г. в Ньой сюр Сен.
Работила е като дежурен лекар в спешно отделение, преди да се посвети на писането.
Нейните романи са носители на многобройни литературни награди.







Снимка4. „Ару Шах и краят на времето“ от Рошани Чокши
Рошани Чокши
е американска писателка, автор на младежки романи (young adult).
Тя е бестселъров автор на "Ню Йорк Таймс" с цели три книги, сред които и „Ару Шах и краят на Времето“.
Работата й е номинирана за наградите „Локус“ и „Небюла“, а книгите й се появяват в няколко списъка с най-добри книги на годината.
Чокши живее в Джорджия, САЩ, но има индийски и филипински корени.






Снимка5. Краят на Алцхаймер от д-р Дейл Бредесен
Д-р Дейл Бредесен е световно известен експерт в механизмите на невродегенеративните заболявания като болестта на Алцхаймер.
Завършва Калтек, след което получава докторска степен от Медицинския център на университета "Дюк" в Дърам, Северна Каролина.
Той е главен лекар по неврология в Калифорнийския университет в Сан Франциско (UCSF), преди да се присъедини към лабораторията на Нобеловия лауреат Стенли Прусинер в UCSF за придобиване на следдипломно образование. Заемал е преподавателски длъжности в UCSF, UCLA и Калифорнийския университет в Сан Диего.
Д-р Бредесен ръководи програмата за стареене в института "Бърнъм", преди да се присъедини към института "Бък" през 1998 г. като основател и главен изпълнителен директор.


Снимка6. „
Когато имаш за какво да живееш“ от Виктор Франкъл 
Виктор Емил Франкъл (1905–1997) е австрийски невролог и психиатър. Той разработва собствено психотерапевтично учение, което още през 1926 г. обозначава с понятието логотерапия. „Logos“, според личното предпочитание на Франкъл, се използва в значението на „дух“. Духът е онова измерение на човешкото, което в най-голяма степен вълнува човека и лекаря Виктор Франкъл, и от което според него изобщо тръгва различието между хуманната и ветеринарната медицина. Духът може да се разбира като свобода, съзнание и като волята за смисъл. Тази заявка за излизане от психологизма, както и обвързването на понятията „смисъл“ и „здраве“, превръщат логотерапията в един от най-силните комуникатори на темата за смисъла на живота във втората половина на 20 век. По собствените му думи, неговата психотерапевтична ориентация съответства на една „висша психология“ – идея, заявена за първи път през 1938 година.
Той самият избягва да отнася себе си към някое конкретно психологическо направление, въпреки че според всеобщото мнение логотерапията е хуманистична и/или екзистенциална психотерапия.

Снимка7. „Тялото помни“ от Бесел ван дер Колк
Бесел ван дер Колк (роден през 1943 г.) е лекар, изследовател и преподавател. Специалист е в областта на посттравматичния стрес и свързаните с него разстройства. От седемдесетте години на миналия век работата му е съсредоточена върху последиците от психичните травми върху развитието на личността, биологичните, психодинамичните и междуличностните аспекти на нейното функциониране и върху справянето с тези последици. Публикувал е многобройни научни статии, участвал е в подготовката на четвъртата и петата редакция на издавания от Американската психиатрична асоциация "Диагностичен и статистически наръчник на психичните разстройства" (DSN). Изнася лекции в университети и болници по целия свят, но преподава основно в Бостънския университет.
Ръководител е на център за изследвания и лечение на психичните травми в Бостън и председател на Международното общество за изследвания на посттравматичния стрес.



Снимка8. „
Руски приказки“ от Огняна Иванова
Огняна Иванова
е преводач, редактор и автор. Като преводач предимно от английски език е работила над повече от 50 книги, а като редактор над стотици заглавия.
Носител е на наградата “Златно перо” на Съюза на българските преводачи.

През 2013 г. представя американския поет Бил Колинс на български със стихосбирката "Пеша през Атлантическия океан" и получава награда за най-добър поетичен превод.






Снимка9. „Нектар за душата“ от Владимир Дубковски и Валерия Дубковска
Владимир Дубковски е роден през 1953 г. в Ленинград (днешния Санкт Петербург). След като завършва висшето си образование в Юридическия факултет на Ленинградския държавен университет, той служи като военен прокурор в разследващия отдел на  Ленинградската прокуратура. Член е на Международната асоциация на адвокатите, репортер на вестник "Ленинградская правда", служител на съветско-американското съвместно предприятие "Ермитажа", и сценарист за първите два документални филма за проституцията в Съветския съюз. От 1989 г. до 1999 г. той преминава в бизнеса и е основател и ръководител на редица търговски дружества, които са фокусирани върху производството, търговията и застраховането. През 1999 г., заедно с Валерия, неговата съпруга и бизнес партньор, основава училище, а след това и Академия за системен бизнес. Клоновете на Академията успешно оперират в Русия, Украйна, Беларус, Молдова и Казахстан, а десетки хиляди мениджъри от различни търговски компании са учили в тях. За постиженията си в тази област Владимир и Валерия получават над 15 награди от Евразия, включително най-добрите бизнес лектори, автори на най-добрата програма за обучение и други.
Валерия Дубковска е завършила Юридическия факултет на университета в Ленинград, където учи и се запознава с Владимир, за когото се и омъжва през 1975 г. В продължение на 12 години работи в Ленинград като ръководител на отдел "Пушкин" за гражданска регистрация, а след това става партньор на Владимир във всичките му дела. От 1999 г. заедно с Владимир ръководи училището и Академията по системен бизнес. Тя успешно провежда руски и международни семинари. Автор е на много лекции и психологически упражнения, блестящ говорител. Пълноправен член на Евразия на бизнес академията, носител на множество награди и дипломи за принос в обучението на мениджъри за много компании.


Снимка10. „Бъди тук и сега“ от Paм Дac

Paм Дac (6 април 1931 г.), роден като Ричард Алпърт, е американски духовен учител, бивш академичен и клиничен психолог и популярен автор. Той е известен със своите лични и професионални асоциации с Тимъти Лиъри от Харвардския университет в началото на 60-те години, с пътуванията си до Индия.

Прогонването на професорите Ричард Алпърт и Тимоти Лиъри от Харвардския университет през 1963 г. бележи върха на контракултурното движение от 60-те години на миналия век. Причината да бъдат уволнени от вековната институция е скандал с употреба на психаделични вещества. Така от учени двамата професори се превръщат в културни икони, легенди на собственото си време. В разгара на всички тези събития Алпърт заминава за Индия и намира своя гуру Махарадж Джи, който го прекръства на Рам Дас ("Слуга на Бога").






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Издателство „Точица“

Списък с книгите, които издателство „Точица“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: „Умножение без уморение“ Автор: Зорница Христова Лесни трикове за усвояване на таблицата за умножение..

публикувано на 13.12.18 в 15:05

Книгите на „Асоциацията на българските журналисти и писатели за туризъм“

Списък с книгите, които „Асоциацията на българските журналисти и писатели за туризъм“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: Сборник ZOOM ТУРЦИЯ ZOOM ТУРЦИЯ съдържа 15 истории. Авторите са утвърдени разказвачи на истории – известни журналисти, публицисти,..

публикувано на 12.12.18 в 08:55

Издателство „Факел Експрес“

Издателство „Факел Експрес“ Списък с книгите, които издателство „Факел Експрес“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: Публични врагове автори: Мишел Уелбек и Бернар-Анри Леви Защо „публични врагове“? Защото основната тема в тази епистоларна размяна на мисли е..

публикувано на 11.12.18 в 09:55

Издателство „Ентусиаст“

Списък с книгите, които издателство „Ентусиаст“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: „Котаракът Франт и загадъчният остров“ автор: Иван Раденков + CD с Песните от книгата, изпълнени от: Вокално-театрална формация „Врабчета“ с ръководител Катя Вучкова; Иван..

публикувано на 11.12.18 в 09:05

Издателство „Еднорог“

Списък с книгите, които издателство „Еднорог“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: Стивън Кинг: „Искате да прочетете чудесно написана криминална мистерия? Антъни Хоровиц ви е приготвил една, нарича се „Мозайка от убийства“. На нивото на Агата Кристи е. В някои..

публикувано на 06.12.18 в 11:07