Издателство "Deja Book"

БНР Новини














Списък с книгите, които издателство "Deja Book" дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР:

Снимка

Човекът винаги е изпитвал нужда да даде име на върховното зло, прокрадващо се в душата му, да му даде лик, да му даде същност, разбираема за самия него. Готов да коленичи през порока, той си го представя като козите крака на Луцифер; готов да го призове с магия, той чертае с кръв кръгове за Бафомет; готов да пожертва дори ближния заради своите собствени бъднини, той реже кървавави сърца пред олтара на Апух; готов сам да го обладае и да се почувства обладан, той завира лице между гърдите на някоя сукуба; готов да носи крушение на своите врагове, той дава дъщерите си за невести на Ноденс.
Човекът винаги иска да види върховното зло с очите си.
Готови ли сте да видите бог Пан?
Стивън Кинг: „Произведението неумолимо прекрачва предела на ужаса за читателя. Колко ли безсънни нощи е причинила? Бог знае, но няколко от тях изживях аз... Това е една от най-добрите истории на ужаса, присани някога. Вероятно най-добрата на английски език.“
Х. Ф. Лъвкрафт: „Никой не би могъл да опише нажежаващото се напрежение и върховен ужас, пропиващи всеки един абзац.“
Оскар Уайлд: „Невероятен успех! Невероятен успех!“
Хорхе Луис Борхес: „Понятието за греха е основополагащо в книгите на Макън. За него грехът е по-скоро доброволно престъпване на божествените закони, отколкото ненавистно състояние на душата. Оттук следва и самотата на неговите герои; следователно, чистото изкушение към Злото ги гнети, а не обстоятелството, че са извършили конкретни злини.“

Снимка
Любовта е най-нежната и най-жестоката емоция.
Джилиан Флин: Един от най-добрите трилъри, които съм чела от години – впечатли ме от грабващото начало до наелектризиращия край.
Майк и Верити имат своя специална игра. Копнежът. Играта включва съблазняване на мъже и появата на Майк в точния момент, за да спаси своето момиче. След което се отдават на неистовото си желание, възбудени от тръпката и агресията. Те играят своя Копнеж пак и пак, двама души, които са се открили един друг в света. Майк е имал тежко детство, но появата на Верити му дава сила да го преодолее. Сега той прави всичко заради нея – има перфектната работа, готви се да купи къщата, за която и двамата мечтаят. Знае, че ще бъдат щастливи заедно. Завинаги. Ала тя вече не вдига телефона и не връща имейли... а скоро става ясно, че е на път да се омъжи за друг. И Майк вече е наясно, че залозите в тяхната толкова специална игра са се вдигнали. Започнал е нов Копнеж. Сега вече някой трябва да умре. Смайващ и обсебващ трилър, Жестокост в наш стил изследва границите между истината и лъжата, между любовта и притежанието, между живота и смъртта.






Снимка
От автора на Слепоглед
Одухотвореното чудовище от култовия филм „Нещото“ на Джон Карпентър разкрива истинските злодеи в тежък антарктически дуел... Изкуствен интелект предпазва биологично усъвършенствано дете-чудо от ирационалните му родители... Жена – дълбоководолаз открива истината за себе си не в ограниченията на своята мисия, а в дълбините на душата си... Съдебен психолог изследва психозата на студентка, която се е научила да препрограмира самата реалност... Баща опитва да спаси разбитото си семейство в катастрофа, предизвикана от серия интелигентни урагани... В космоса един човешки кораб напада непонятно извънземно същество, обгърнало звезда, а друг бяга от неумолим ловец.
Изтъкани от мрачно великолепие и смели идеи, фантастичните истории в сборника „Отвъд разлома“ впечатляват не само с чист като кристал стил, но и с блестящо въображение. Питър Уотс изследва мъгливата граница между познатото и немислимото, съчетавайки актуални научни идеи с майсторска проза в традициите на автори като Майкъл Крайтън и Анди Уеър.
Джийн Улф: Питър Уотс е остър и проницателен стилист с трагичен, но рационален поглед върху човешката природа.



Снимка
Книгата на Джош Малерман „Червеното пиано“ от издателство „Deja Book“ е роман изпълнен с мистика и динамичност.

Непознат звук се носи от една африканска пустиня и променя мислите на всички. Освен това влияе на оръжията и може да превърне една ядрена бойна глава в купчина безполезно желязо.


Войниците се завърщат от региона и носят разнопосочна информация за явлението.


„Червеното пиано“  е провокативен трилър, който освен оригинална идея, притежава и достойнството да бъде написан изключително увлекателно.







Снимка
New York Times Book Review: Джунглата на скакалците е едновременно зловещ и забавен роман. Напомня на „Кланица 5” на Кърт Вонегът по възможно най-добрия начин!.
Никой не очакваше краят да света да дойде точно така. 
Две хлапета, Роби и Остин, просто се мотаеха и пушеха, когато бяха нападнати и набити от група хулигани, защото им приличали на „захаросани педалчета”. Последва поредица от злощастни обстоятелства, които в крайна сметка доведоха до инвазия на огромни разгонени и много кръвожадни богомолки, които се интересуваха само от две неща.
И хлапетата, и богомолките са движени от едни и същи разбушували се хормони. Светът около тях нехае за нуждите, които ги разкъсват, но скоро ще се наложи да им обърне внимание. Стар проект от епохата на Студената война възкръсва, за да даде шанс за спасение на човечеството. Само дето то зависи от същите тия две хлапета, които повече от всичко обожават да пушат цигари и да си говорят мръсотии. Спасяването на света никога не е било толкова забавно. И объркващо.








СнимкаБългарски народни приказки от Македония
Автор: Слави Ганев

Хей, шшшт! Тихичко! Тихичко! Чуй що имам да ти шепна. Тая книга е магична! Тя разказва за тайна кутийка. Малко люде знаят де е, малко люде и малко твари на хиляди години, дето помнят света, откакто дядо Господ го е създал от едното нищо. Простичка е кутийката, няма украса, няма и багри по нея. От някой дърводелски чирак е сглобена. Пък е толкова мъничка, напръстник едва събира... ала какво само се крие в нея... Знаеш, нали?
Знаеш, че в нея се таи едно-едничко късче от душата ти. Дори и да забравиш за него, там, където е било с тебе слято, все ще те боли... То е парче земя и мястото, отдето са го откъснали, няма как да бъде вече здраво. Ей тая книга ти разказва за отрязаното, за взетото от теб.
Ще боли навеки, ако не надзърнеш поне за кратко в тайната кутийка. Да полетиш в синевата над Прилеп със Силян Щърка. Да помързелуваш с Ръжде, най-прочутия лентяй, край останките на Дойран. Недалеч от Велес дяволът ще опита да те излъже, не му вярвай! В Струмица поплачи зарад последната битка на Самуил. Пък викни след туй името на красавицата Тентелина в горите недалеч от Охрид. Внимавай да не те изпие с Охридското езеро бабиното петле! Ех, всичко туй е в македонската земя, дала на толкова наши легенди живот.

Гоце Делчев: Отцепленията и разцепленията никак да не ни плашат. Действително жалко е, но що можем да правим, когато си сме българи и всички страдаме от една обща болест!
Тодор Александров: Аз съм оръдие само на идеята за освобождението на Македония и обединението на българския народ. Това съм го доказал с целия си живот, като съм пожертвал за тази идея всичко освен живота ми, който случайно е оцелял.
Константин Миладинов: В отгласа ми Македония нарекох Западна България (както и трябва да се нарича).
Иван Михайлов: Препоръчвам на младите в Македония здраво да държат, че ние сме българи от хиляда години насам.
Венко Марковски: От един народ създадохме ний два народа. От език един направихме езика два. В името на истината бранехме заблуди. Стар ярем разбивахме. Ковехме нов хомот. На България без жал делехме небосвода. Хвърляхме позор на майка с майчински слова…



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Издателство „Точица“

Списък с книгите, които издателство „Точица“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: „Умножение без уморение“ Автор: Зорница Христова Лесни трикове за усвояване на таблицата за умножение..

публикувано на 13.12.18 в 15:05

Книгите на „Асоциацията на българските журналисти и писатели за туризъм“

Списък с книгите, които „Асоциацията на българските журналисти и писатели за туризъм“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: Сборник ZOOM ТУРЦИЯ ZOOM ТУРЦИЯ съдържа 15 истории. Авторите са утвърдени разказвачи на истории – известни журналисти, публицисти,..

публикувано на 12.12.18 в 08:55

Издателство „Факел Експрес“

Издателство „Факел Експрес“ Списък с книгите, които издателство „Факел Експрес“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: Публични врагове автори: Мишел Уелбек и Бернар-Анри Леви Защо „публични врагове“? Защото основната тема в тази епистоларна размяна на мисли е..

публикувано на 11.12.18 в 09:55

Издателство „Ентусиаст“

Списък с книгите, които издателство „Ентусиаст“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: „Котаракът Франт и загадъчният остров“ автор: Иван Раденков + CD с Песните от книгата, изпълнени от: Вокално-театрална формация „Врабчета“ с ръководител Катя Вучкова; Иван..

публикувано на 11.12.18 в 09:05

Издателство „Еднорог“

Списък с книгите, които издателство „Еднорог“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: Стивън Кинг: „Искате да прочетете чудесно написана криминална мистерия? Антъни Хоровиц ви е приготвил една, нарича се „Мозайка от убийства“. На нивото на Агата Кристи е. В някои..

публикувано на 06.12.18 в 11:07