Ибрахимович: Специално е да бъда отново във Франция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Капитанът на националния отбор на Швеция Златан Ибрахимович ще участва за четвърти път на европейски футболни финали, а може би Евро 2016 ще бъде последно в кариерата му.

34-годишният Ибрахимович ще изведе Швеция в двубоя на 13 юни срещу Ирландия, след като спечели четири шампионски титли във Франция с тима на "Пари Сен Жермен" в последните четири години.

Наистина е специално да бъда капитан на своята страна на такъв голям форум, особено тук във Франция, където съм играл на клубно ниво, заяви Ибрахимович в интервю за сайта на УЕФА.

Нападателят отбеляза 11 гола за Швеция в европейските квалификации. През новия сезон той ще премине в Манчестър Юнайтед, където ще работи отново с мениджъра Жозе Моуриньо.  

На Евро 2016 Ибрахимович може да постигне два рекорда. Той и Кристиано Роналдо са сред седемте играчи, които са отбелязвали голове на три европейски първенства. В понеделник шведът може да стане първият, който се разписва на четвърти шампионат.

Ибрахимович и Роналдо имат по шест гола в кариерата си на еврофинали. Начело във вечната класация е Мишел Платини с 9 гола от 1984 година, когато Франция печели титлата. Швеция няма загуба срещу Ирландия в шестте мача между двата отбора досега.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!