Напрежение в лагера на Швеция

Снимка: БТА

Националният отбор на Швеция по футбол направи закрита тренировка преди утрешния си първи мач от финалите на Европейското първенство срещу Ирландия. Причина за това станаха прехвърчалите искри между играчи и треньори по време на петъчното занимание на тима, когато нападателят Джон Гуйдети и полузащитникът Албин Екдал размениха остри думи, а Гуйдети се скара и с помощник-треньора Петер Ветергрен.

Това доведе до решението на спортно-техническия щаб да не разреши на медиите да присъстват дори на традиционните първи 15 минути от сесията.

Пресаташето на тима Никлас Бодел в последствие обясни, че закритата тренировка е била изцяло насочена към мача с Ирландия и по време на заниманието футболистите са се концентрирали върху тактическите детайли за предстоящия мач в Париж.

От лагера на Швеция заявиха, че инцидентът вече е забравен. Това се случва всеки ден по време на заниманията на клубните ни отбори. Вярно е, че в националния тим не става често, но понякога се получава напрежение, особено когато играем на малки вратички. Има футболисти, които не умеят да губят, а има и играчи, които, когато спечелят, се подиграват на загубилите. Някои го приемат по-навътре, коментира нападателят Маркус Берг.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!