Треньорът на Русия подаде оставка

Снимка: БТА

Старши треньорът на руския национален отбор по футбол Леонид Слуцкий пое вината за ранното отпадане от Евро 2016. "Сборная" снощи загуби с 0:3 от Уелс в последния си мач от група "В" и остана на последното място само с 1 точка.

Искам да се извиня на феновете ни за футбола, който показахме тук, в това число и в мача с Уелс. Привържениците ни на стадиона и пред телевизорите не заслужаваха да видят това. Имахме достатъчно време за подготовка, да определим състава. Щом нещата не са се получили - треньорът не се е справил със своите задължения. Искам всичко да се фокусира върху треньорските грешки, а не върху действията на отделните играчи. Мисля, че след такъв турнир е необходимо друг човек да опита да подготви по-добре националния отбор за следващото важно състезание, което е съдбоносно за развитието на футбола в страната.

Надявам се това, което се случи на Европейското първенство, да се трансформира в положителен опит. Грешките ще бъдат анализирани. Уверен съм, че много от футболистите от гръбнака на този отбор ще бъдат и на Мондиал 2018 и опитът, натрупан тук, ще изиграе положителна роля.

Не съжалявам за нищо. Квалификациите бяха много тежки. Успяхме да се класираме на финалите, след като с големи усилия спечелихме последните четири мача в тях. Аз лично дадох всичко от себе си. За съжаление максимумът ми се оказа недостатъчен.

Пожелавам успех на отборите, които излязоха от нашата група. Смятам, че е по силите им да стигнат далеч, каза Слуцкий. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!