Дебютантът Уелс ще играе полуфинал на Евро 2016

Снимка: uefa.com

Португалия - Уелс. Това ще бъде първият полуфинал на Европейското първенство по футбол, след като Уелс победи с 3:1 Белгия и си осигури място в следващата фаза. 

Драконите от острова изоставаха в резултата след гол на Раджа Наинголан още в 13-та минута. Тимът на Крис Коулман обаче изравни още преди почивката, след като в 33-та минута капитанът Ашли Уилямс вкара с глава след центриране на Аарън Рамзи от ъглов удар. 

Белгийците пропуснаха няколко много изгодни положения за втори гол чрез Ромелу Лукаку и Еден Азар, а в 55-та минута Уелс вкара втори гол и направи пълен обрат. Хал Робсън-Кану получи хубаво подаване от Рамзи в наказателното поле на Белгия, излъга трима защитници на противника с едно отиграваме, а след това стреля с левия крак покрай Тибо Кортуа. 

До края Белгия натисна да изравни, но защитата на Уелс издържа. Нещо повече - в 86-та минута резервата Сам Воукс вкара трети гол и прекърши надеждите на “червените дяволи”. 

Уелс ще играе срещу Португалия на 6 юли в Лион, но лошата новина за Крис Коулман е, че няма да може да разчита на Аарън Рамзи, който получи жълт картон и ще бъде наказан за полуфинала. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!