Франция е на полуфинал след разгром над Исландия

Снимка: uefa.com

Франция е на полуфинал след невероятен мач и паметна победа с 5:2 над Исландия на “Стад дьо Франс” в парижкото предградие Сен Дени. “Петлите” показаха страхотна игра и вкараха 4 гола още през първото полувреме. 

Оливие Жиру изведе домакините на Европейското първенство още в 12-ата минута след удар по диагонала, а в 20-ата Пол Погба удвои, след като засече с глава центриране на Антоан Гризман от ъглов удар. Димитри Пайе направи 3:0 в 43-тата минута след изстрел от границата на наказателното поле, а Антоан Гризман довърши исландците в 45-ата минута с 4-тия си гол от началото на турнира. Така нападателят излезе начело при голмайсторите на Евро 2016. 

След почивката Колбейн Сигтурсон бе върнал надеждите на Исландия с гол в 56-ата минута, но само три по-късно Жиру вкара за пети път в мрежата на островитяните и уби интригата в двубоя. В края на мача Биркир Бярнасон оформи крайното: Франция – 5, Исландия – 2. 

"Петлите" ще играят срещу световния шампион Германия на полуфиналите, а мачът е на 7 юли в Марсилия. Ден по-рано, на 6 юли в Лион играят Португалия и Уелс. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!