Крис Коулман: Уелс не се страхува от никого

Крис Коулман
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Уелските национали се намират в непозната територия, но не се страхуват, категоричен е националният селекционер Крис Коулман.

Той обясни, че една от силните страни на отбора е това, че "белезниците" са паднали с класирането на европейските финали и уелсците играят футбол – свободни от напрежение и големи очаквания.

Намираме се в нова за нас територия. Възможни са само две неща – или ще бъдем заслепени от прожекторите и ще се върнем там, откъдето тръгнахме, или ще си повярваме и ще покажем на какво сме способни.

Мисля, че в днешни времена отделяме много време в мисли за това, което не искаме да стане, а по-скоро трябва да се концентрираме върху това, което искаме да се случи. Няма от какво да се страхуваме, каза уелският национален селекционер преди полуфиналите.

Работихме много, за да стигнем до участие на голям футболен турнир. Когато веднъж вече се справихме с тази задача, белезниците просто паднаха сами. Нямаме ограничения, добави той.

Роналдо е специален футболист, но и ние имаме един такъв в нашия отбор, така че балансът е налице. Ще се концентрираме върху това, в което сме добри. Това е нашата силна страна, това е и нашата идентичност, добави Коулман.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!