Оливие Жиру: Германия е като черна котка за нас, но искаме да променим традицията

Оливие Жиру
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съставът на Франция ще срещне в Марсилия тима на Германия в полуфиналите на европейското първенство по футбол и ще се опита да постигне първа победа на голямо първенство срещу този съперник от 1958 година насам.

Германия е като черна котка за нас, но ние искаме да променим тази традиция, заяви нападателят на "петлите" Оливие Жиру.

Франция загуби от Германия на четвъртфиналите на Мондиал 2014, както и на полуфиналите на световните първенства през 1982 и 1986 година. Единствената победа на тима срещу германския отбор е в двубоя за третото място на Мондиал 1958.

Французите спечелиха с 2:0 срещу Германия в приятелски мач през ноември миналата година, когато терористи убиха повече от 130 души при няколко атентата във френската столица.

Жиру отбеляза два гола при победата на Франция с 5:2 срещу Исландия на четвъртфиналите, но сега ще има повече трудности срещу вратаря на Бундестима Мануел Нойер. Нойер е основен играч за отбора на Германия, но аз вече съм му вкарвал голове. Той не е непреодолима стена, каза още Жиру.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!