Гризман прати Франция на финал

Снимка: uefa.com

Франция ще играе срещу Португалия на финала на Европейското първенство в неделя, след като победи с 2:0 в Марсилия световния шампион Германия. Домакините на турнира вкараха по един гол във всяко от полувремената, като големият герой за “петлите” отново бе Антоан Гризман. 

Нападателят изведе Франция в резултата с гол от дузпа в 45-та минута, отсъдена за игра с ръка на Бастиан Швайнщайгер в наказателното си поле. Гризман направи 2:0 в 72-та минута, когато от се възползва от лошо изчистена топка от Мануел Нойер и на празната врата нямаше как да сбърка. Така Гризман има 6 гола от началото на турнира и води при топреализаторите. Нападателят вече е втори и при футболистите с най-много голове на едно Европейско първенство, като пред него е само Мишел Платини с 9. 

До края на срещата германците имаха шансове да върнат поне едно от попаденията, но капитанът на Франция Юго Лорис направи страхотни спасявания. Пред другата врата пък Жиру и Гризман пропуснаха да направят победата на “петлите” още по-изразителна. 

Финалът е в неделя от 22 часа на “Стад дьо Франс” в парижкото предградие Сен Дени, а за титлата ще спорят отборите на Франция и Португалия. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!