Не, тестовете за Covid-19 не изменят човешката ДНК

Публикация в сайта Obedineni.com обяснява, че истинската опасност се крие не във Covid ваксините, а в тестовете за заболяването, които изменяли човешкото ДНК. Публикацията е споделяна в множество групи в социалните мрежи. 


Ето цитат от статията без редакторска намеса:

"В Тестовете за ковид (а не във ваксините!) се съдържа вещество тритон х 100, което изменя ДНК. Това е най-голямата манипулация в човешката история. Ваксините бяха преекспонирани за да може хората да се подлъжат, че тестовете са безопасни. И да се подлагат на тестове за да избегнат подлагането на ваксини. Сега се оказа, че именно в тестовете за ковид се съдържат вещества, които изменят молекулата на ДНК. Дори само една молекула от това токсично вещество може да бъде гено-токсична".

ТВЪРДЕНИЕ: Тестовете за Covid-19 изменят молекулата на ДНК

Obedineni.com цитира австрийско проучване, което според сайта доказва това твърдение. "Австрийското правителство се опита да заглуши резултатите от експертизите и да изтрие информацията от медиите... На сайта https://www.testfrei-gesund.at/... са публикувани резултатите от експертизите на тестовете за ковид, проведени в Австрия", пише Obedineni.

Но цитираната връзка води към статия с различно съдържание. В нея се описва проверката на 4 от антигенните тестове, които са били осигурявани за децата в Австрия през последните три години. В течността на изследваните 4 теста наистина има токсични веществаВ статията на сайта се споменава че Тритон х-100 е бил открит по-рано единствено в теста на Roche, който е бил изтеглен от мрежата. Наистина, според авторите на австрийското проучване, проверката на тестовете срещнала съпротива от институциите. Наложило се да използват хитрост, за да ги предадат за изследване в официална лаборатория – пише testfrei-gesund.at. Но след изследването резултатите са били заверени нотариално с четирима свидетели. Резултатите от тестовете се намират тук

Въпросът е, че според статията в Obedineni.com "резултатите от изследванията на проф. Prof. Hockertz доказват че в тестовете се съдържат НАНО-ЧАСТИЦИ, увреждащи човешката ДНК и токсичното вещество: ,  Alpha-(4-(1,1,3,3‑Tetramethylbutyl)phenyl)-omegahydroxypoly(oxy‑1,2‑ethanediyl) CAS-Nummer: 9002–93‑1 / 9036–19‑5, Besonders besorgniserregend nach REACH, Artikel 59, наречено за краткост Triton X‑100".

Най-добрата лъжа винаги съдържа доза истина. Да, testfrei-gesund.at пише че тритон х-100 има, но само в един от тестовете. Дори и да използвате точно този тест той няма да увреди ДНК-то ви, освен ако не нарушите указанията на производителя да не докосвате течността в тубичката. 

БНР се допита и до експерт - проф. д-р Савина Хаджидекова, която е ръководител на Генетична лаборатория в МБАЛ "Надежда" и на катедра "Медицинска генетика" към Медицински университет – София. Ето какво каза проф. Хаджидекова за вероятността тестовете за Covid-19 да променят човешкото ДНК:

"Тритон х-100 е вещество, което помага да се лизират клетките. Тоест, при тестовете за Covid-19 в носа и гърлото се бърка с памучен тампон - от чист памук. Това вещество се намира в разтвора, в който след това се потапя клечката, за да се извлекат протеините. Така че, дори и да има някакъв такъв ефект, той (тритон х-100 - бел. ред.) няма контакт с човешкото тяло. Няма как препаратът да влезе във вас. Екстракцията на протеините се прави в пластмасовата епруветка, която върви с теста. Вие не натопявате памука в разтвора