Депутатите създадоха анкетна комисия за летище Божурище

Депутатите създадоха временна анкетна комисия, която да проверява сделката за продажбата на летище Божурище край София. Предложението на ГЕРБ беше прието единодушно. 

В първата сряда на месеца опозицията има право да предлага точки в дневния ред. Така се появи тази точка – за летището в Божурище. Създаването на комисията беше предшествано от дебати, които продължиха над час. В мотивите за създаването депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев посочи, че летището е най-старото действащо не само в България, но и в света. През 2005-а година обаче летището е било заменено срещу апартаменти. БСП казаха, че ще подкрепят комисията, но с условия. Както каза депутатът от БСП Петър Мутафчиев: Очакваме опозицията да се държи в замяна конструктивно при второто четене на държавния бюджет.

Припомняме, че спор за таксата за производителите на ток от възобновяеми източници отложи приемането на приходната част на бюджета вчера. В пленарния ден има и блиц-парламентарен контрол, в който ще участва само премиерът Пламен Орешарски, защото вицепремиерите са в чужбина.

Тази сутрин депутатите отново започнаха работа с проблеми с кворума. Заради нерегистриране на част от тях, кворумът беше установен след преброяване от квесторите и заседанието започна.

По публикацията работи: Добромир Видев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!