Върховният представител по външната политика и сигурност на ЕС Жозеп Борел

Борел: Повече ПВО системи и 155-милиметрови снаряди за Украйна са основните ни цели

Повече ПВО системи и 155-милиметрови снаряди са основните ни цели за доставка на Украйна - това каза върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел след заседанието на министрите на външните работи и на отбраната на ЕС в..

публикувано на 22.04.24 в 19:16

Съдът в Плевен удължи времето за повторното броене на бюлетините от изборите за Общински съвет

Административният съд в Плевен удължи времето за повторното броене на бюлетините от последните избори за Общински съвет. Общината трябва да осигури видеонаблюдение и запис на броенето, което се извършва и в момента от три вещи лица. Казусът..

публикувано на 22.04.24 в 19:10

ЕК откри второ официално производство срещу TikTok

Европейската комисия откри второ официално производство срещу TikTok, за да прецени дали дружеството е нарушило Законодателния акт за цифровите услуги при стартирането му във Франция и Испания. Комисията е обезпокоена от факта, че "Програмата за..

публикувано на 22.04.24 в 19:06

Парадокс: Дрегерът показва 1,8 промила, кръвната проба - 0,06

Пътната полиция в Стражица задържа шофьор с 1,8 промила алкохол. Убеден, че има грешка, той е пожелал кръвна проба и се оказва, че тя е отрицателна.   Мъжът се закани да съди МВР, тъй като смята, че е бил набеден.  Случаят е от село Балканци,..

публикувано на 22.04.24 в 19:01
Американската зенитно-ракетна система MIM-104 Patriot, архив.

На срещата в Люксембург нито една страна не обеща на Украйна системи "Пейтриът"

Полша заяви, че не може да помогне с ракети "Пейтриът" на Украйна, но ще помогне с други средства. Още шест страни членки на НАТО в Европа разполагат с комплекси "Пейтриът". Това са Германия, Нидерландия, Швеция, Испания, Гърция и Румъния. Германското..

публикувано на 22.04.24 в 18:49

Започнаха встъпителните изявления по наказателното дело срещу Тръмп

В Ню Йорк започнаха встъпителните изявления в безпрецедентния наказателен процес срещу бившия президент и настоящ фаворит на републиканците за президентската надпревара Доналд Тръмп.  Съдията по делото Хуан Мърчан заяви, че встъпителните..

публикувано на 22.04.24 в 18:29
Министърът на отбраната Атанас Запрянов (вдясно) на Съвет „Отбрана“ и „Външна политика“ - Люксембург, 22 април 2024

Военният министър в Люксембург: България ще подкрепя Украйна, докато е необходимо

Министърът на отбраната Атанас Запрянов потвърди на днешния Съвет "Външни работи" и "Отбрана" в Люксембург, че България ще продължи да оказва военна помощ на Украйна, докато е необходимо.  "България ще продължи да подкрепя усилията на ЕС и НАТО..

публикувано на 22.04.24 в 18:10
Милен Керемедчиев

Милен Керемедчиев: Съчетаването на постовете на премиер и външен министър е опасно в този момент

Експериментът по съчетаването на поста на премиер и външен министър е опасно точно в този момент.  Това заяви пред БНР Милен Керемедчиев, бивш зам.- външен министър. " Господин Главчев ще се окаже вторият най-некадърен външен министър на..

публикувано на 22.04.24 в 17:32
Президентът на Полша Анджей Дуда

Анджей Дуда: Полша е готова да приеме ядрени оръжия на своя територия

Полша има готовност да приеме на своя територия ядрени оръжия, в случай че в НАТО бъде взето решение това да е част от укрепването на позициите на източния фланг срещу руската заплаха.  Това е заявил полският президент Анджей Дуда в интервю за..

публикувано на 22.04.24 в 17:22

Гръцката полиция с акция за издирване на фенове заради смъртта на полицай

Гръцката полиция провежда мащабна операция срещу заподозрени за участие в насилие между фенове на два отбора, което доведе до смъртта на полицай Днес полицията задържа 50 души по подозрение за участие в безредиците след волейболен мач, което доведе..

публикувано на 22.04.24 в 17:12