Програма "Хоризонт" обобщава деня в "Новинарски час"

Новинарите и репортерите на БНР пресъздават информационната картина на деня и анализират основното политическо, икономическо или спортно събитие.  Във времето, когато голяма част от работещите пътуват към дома,..

обновено на 05.12.19 в 19:31
Американският президент Доналд Тръмп.

Демократите в Конгреса на САЩ повдигат обвинителен акт за импийчмънта на Тръмп

Демократите в американския Конгрес пристъпват към повдигане на обвинения срещу президента Доналд Тръмп. С това процедурата по импийчмънт навлиза в решителната си фаза, коментират информационните агенции. Решението на демократите обяви лидерката..

публикувано на 05.12.19 в 18:52
Румен Радев

Румен Радев: Имаме криза във водния сектор

Водата е стратегически ресурс, а кризата в Перник е сигнал, че трябва да преосмислим цялостния модел на управление и стопанисване на водния ресурс. Това каза президентът Румен Радев на срещата с министъра на икономиката Емил Караниколов,..

обновено на 05.12.19 в 18:41

Увеличава се подоходният критерий за помощите за деца

С 10 лева се увеличава подоходният критерий за получаване на помощите за деца, решиха депутатите при второто четене на бюджета на страната за следващата година. От догодина семейства с доход до 410 лева на член от семейството ще имат право на..

публикувано на 05.12.19 в 18:27

Парламентът одобри партийна субсидия от 8 лева за спечелен глас през 2020 година

Размерът на държавната субсидия за политическите партии за един получен действителен глас за 2020 г. е 8 лв., реши парламентът. По предложение на Емил Димитров от "Обединени патриоти" депутатите се върнаха отново на гласуването на чл. 64, в..

обновено на 05.12.19 в 18:22

Най-малко 100 тона пилешко месо със салмонела на българския пазар

Най-малко 100 тона пилешко месо със салмонела от Полша са стигнали до българския пазар, признаха от Агенцията по храните. Част от месото е иззето, засега няма данни за заболели от салмонелоза потребители. "По отношение полското месо със салмонела..

обновено на 05.12.19 в 18:14
Щефан Детйен

Щефан Детйен: За развитите демокрации обществените медии са извоювана придобивка

Когато става дума за обществени медии и смисъла от тяхното съществуване, често поглеждаме към добрите примери във Великобритания, Франция и Германия, където Би Би Си, Ер Еф И, А Ер Де и Цет Де Еф са в основата на медийния плурализъм.  „За..

публикувано на 05.12.19 в 18:10

Марешки чете на Валери Симеонов “Приказка за стълбата“

На фона на обсъждането на финансовата рамка за догодина лидерите на "Воля" и НФСБ Веселин Марешки и Валери Симеонов влязоха в остър словесен сблъсък. Марешки изчете от трибуната на парламента произведението на Христо Смирненски..

публикувано на 05.12.19 в 17:48

Иван Брегов: Моделът на ВСС е пробит и работи в полза на политически силната партия

"Препоръките на Венецианската комисия вървят с много точно указание за намаляване на влиянието на главния прокурор в самата прокурорска колегия на Висшия съдебен съвет, така, че членовете на колегията, избирани от професионалната квота - прокурорите,..

публикувано на 05.12.19 в 17:41
БНР

Седем са кандидатите за генерален директор на БНР

В 17 часа днес изтече крайният срок за подаване на документи на кандидатите за генерален директор на Българското национално радио. Съветът за електронни медии обяви процедурата за избор, след като прекрати предсрочно мандата на Светослав..

публикувано на 05.12.19 в 17:34