МОСВ: Реките в южната част на страната ще продължават да покачват нивата си

Автор:
Снимка: Полина Тодорова

Днес и утре реките в южната част на страната ще продължават да покачват нивата си, съобщават от Министерството на околната среда и водите. По-съществено повишение ще има при реките Средецка, Факийска, Изворска, Ропотамо, Дяволска, Китенска, Велека, Резовска, Тунджа - в долното течение, Марица - в участъка след Първомай, и Арда. Във вторник и в сряда само на отделни места в Източна България ще превали слаб дъжд, с очаквани количества между 5 и 10 л/кв. м. Тогава ще започне и понижението на речните нива в страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

каскада горна арда

Над 100 млн.куб.метра вода се вливат в язовир Кърджали

Над 100 милиона кубически метра вода са постъпили за два дни в язовир Кърджали вследствие на проливните дъждове.  Притокът на река Арда във водоема е достигнал 1 000 кубически метра при нормални за този сезон 60 кубически метра. Трите язовира от каскада..

публикувано на 26.10.14 в 15:42

Река Велека преля. Синеморец и Резово са откъснати

Река Велека е излязла от коритото си и достъпът до Синеморец и Резово е невъзможен. Пътят между Созопол и Приморско е отворен, с ограничение на скоростта, съобщи областният управител на Бургас Павел Маринов. Няма сигнали за бедстващи хора. Разрушена..

публикувано на 26.10.14 в 15:29

Достъпът до Синеморец и Резово е невъзможен, след като р. Велека преля

Река Велека е преляла и достъпът до Синеморец и Резово е невъзможен. Пътят между Созопол и Приморско е отворен, с ограничение на скоростта. До понеделник сутринта остава затворен пътят Царево-Синеморец. Река Велека е излязла от коритото си, уточни..

публикувано на 26.10.14 в 15:28