Франция заяви, че още не са изпълнени условията за доставка на хеликоптероносача "Мистрал" за Русия

Франция заяви, че още не са изпълнени условията за доставка на хеликоптероносача "Мистрал" за Русия. С това тя опроверга твърденията на Москва, че е получила покана за поемането на военния кораб в средата на ноември.

Условията за доставка на първия военен кораб "Мистрал" на Русия "засега не са налице", това заяви пред РТЛ френският министър на финансите Мишел Сапен. Очакваме в Украйна ситуацията да предразполага към нормализиране и успокояване на напрежението, за което Русия да играе положителна роля. До известна степен има подобрение, но още имаме и причини за безпокойство, отбеляза министърът, отказвайки да споменава конкретни дати.

Още вчера Франция опроверга твърденията от руска страна, че първият хеликоптероносач, "Владивосток", ще бъде предаден на 14-и ноември. Във вторник френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан заяви, че окончателното решение на президента Франсоа Оланд за сделката с Русия се очаква през ноември. Президентът бе обвързал доставката на "Мистрал"-ите с цялостното изпълнение на мирния план за Украйна и прекратяването на огъня между украинската армия и проруските сепаратисти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!