Светлана Ангелова одобрява прехвърлянето на средства от частните фондове към Сребърния фонд

Депутатът от ГЕРБ и заместник-председател на парламентарната социална комисия Светлана Ангелова смята, че прехвърлянето на средства от частните пенсионни фондове към Сребърния фонд е добро решение.

На среща с граждани в Русе тя посочва, че с предложените от финансовото министерство текстове ще се даде многократна възможност родените след 1959 година да прехвърлят средства от частен фонд към НОИ и обратно. Парите няма да постъпват в НОИ, а в Сребърния фонд, за да се гарантира, че те няма да отиват за плащане на текущи пенсии, пояснява още Ангелова.

Предложенията ще се обсъждат утре в социалното министерство заедно с фондовете и социалните партньори.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

302 акта е съставила КФН на частните пенсионни фондове за последните 4 години

За последните 4 години Комисията за финансов надзор е издала 302 наказателни постановления на частните пенсионни фондове. В рамките на една година КФН се опитва да проверява всички 9 пенсионни дружества. Един от най-чувствителните проблеми е..

публикувано на 21.01.15 в 17:23

Комисията за финансов надзор проверява частните пенсионни фондове заради обществения интерес към тях

Това съобщи по Нова телевизия председателят на Комисията Стоян Мавродиев. По думите му дружествата са подложени на драконовски надзор, по-сериозен от този над банките. Мавродиев обясни, че пенсионните компании имат право да инвестират до 10% от..

публикувано на 19.01.15 в 11:43

Бъдещето е в частните пенсионни фондове

Предложените промени не са никаква пенсионна реформа.  Това заяви за Радио Пловдив  финансовият анализатор Светозар Гледачев.  Много неочаквано за мене, пък и за хората, за всички, избухна  този  скандал.  Всеки се надяваше, че като дойде..

публикувано на 22.12.14 в 10:49