Приказка за шлифера

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

От общуването си със слушателите, ние, работещите в програма „Христо Ботев” ежедневно се убеждаваме, че те са над средното интелектуално равнище за нацията.
Още от началото на прехода аудиторията ни разбра, че ДПС е създадена и развивана не като етническа партия. Движението е образувано от служители на специалните служби и то не от първия ред, за да обслужва политически и посредством възможностите на държавната машина, икономическите им интереси. Но за целта е необходим дисциплиниран, наплашен, компактен и като местоживеене и като народопсихология електорат. И значим като процентно участие в избирателните процеси. Българските граждани с турско самосъзнание са идеалната база за това. Още повече, травмите на възродителния процес са пресни, самите творци на оформящата се организация са преки участници в него.
Начело се поставят хора, бивши сътрудници на тогавашната държавна сигурност. Тоест вождове, които всеки момент може да бъдат отстранени. Четвърт век въртележката не спира. Послушниците получават дял, основно по местоживеене. Хем да стягат електората, хем да показват, че който не вдига глава, има шансове за нещо по-охолно от овчарлък, дългерлък и тютюнджийство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!