Христо Терзийски

Повторният отказ на шофьорите от тестване за наркотици и алкохол вече е престъпление

Какви са проблемите на пътната безопасност у нас? Какви законодателни промени е необходимо да бъдат направени в Закона за движение по пътищата?  Каква е гледната точка на законодателя – събеседник в "Законът и Темида" е народният представител Христо..

публикувано на 29.09.23 в 12:30

Бойка Боянова: Спада възрастта на употребяващите психоактивни вещества

На днешния 29 септември 2023 г. се провежда  конференция със заглавие "Увеличаването на психичните разстройства при младите хора - мода или реалност",  която се фокусира върху нарастването на психичните разстройства сред младите хора и техните..

публикувано на 29.09.23 в 10:51

Проф. Кирил Карамфилов: Над 60% от българите умират от сърдечни заболявания

"Използвай сърцето си" е глобална кампания, която събира хора от цял ​​свят, обединявайки доброволци, организации, семейства, общности и управляващи, които се ангажират с инициативи за подобряване на здравето на всички членове на обществото. През тази..

публикувано на 29.09.23 в 10:49

Да живееш с чуждо сърце: Историята на Мартин

На 29 септември всеки година се отбелязва Световният ден на сърцето, обявен през 1999 г. от Световната федерация на сърцето (WHF) и Световната здравна организация (WHO). Този ден има за цел да привлече вниманието на световната общественост към важните..

публикувано на 29.09.23 в 09:03

Приключения, игри и нови знания с "Природа фест" в Южния парк

На 30 септември  в Южен парк 2 – зад Музея "Земята и хората" (т.нар. "Кучешка градинк") и на територията на Регионален център за съвременни изкуства "Топлоцентрала" ще се проведе "Природа фест". Той е част от проекта "Природата няма глас, тя има нас",..

публикувано на 29.09.23 в 08:30
Ирина Йорданова

Вкусни свещи

Да говорим за свещи и сладкиши в едно изречение не е необичайно, напротив – те си подхождат чудесно. Така смята и Ирина Йорданова, затова и започва да прави свещи, които приличат на десерти – и по аромат, и по текстура, и на външен вид. За да успее в това..

публикувано на 28.09.23 в 17:05
Снимката е илюстративна

Равенство между половете в професионално отношение – мисията не/възможна

Защо все още се налага да говорим за дамите – в случая в технологичния сектор, за общата ситуация, за различния професионален път? За това доколко и в други сектори ситуацията е подобна, за възможните мерки на национално ниво и проекти на..

публикувано на 28.09.23 в 12:15

21-ва церемония за Международния ден на правото да знам

Днес отбелязваме Международния ден за достъп до информация и Международния ден на правото да знам. По този повод днес в 17:30 часа Фондация "Програма достъп до информация" ще връчи позитивни и негативни награди в областта на свободата на..

публикувано на 28.09.23 в 11:02
В Бонинската пещера на Деветашкото плато

Ели Иванова или за неизбежната връзка между програмирането и пътешествията (видео)

С посланика ни в Алжир до родния град на Камю и Ив Сен Лоран На Фиджи възпитават момчета като момичета и обратното Блажна венчавка с хиляди сватбари на Бахамите В Армения се пази обувка с 1000 години по-стара от Хеопсовата пирамида..

публикувано на 28.09.23 в 09:24

Пламен Мирянов или какво е да си съвременен духовен будител (видео)

Арх. Пламен Мирянов се дипломира в Университета по Архитектура Строителство и Геодезия през 2013 година. През 2016 г. инициира национална кампания "Нашият дом е България" с цел издигане националното самочувствие и дух на българите, популяризиране..

обновено на 28.09.23 в 09:16