Частен случай: Таня Йорданова/Иван Иванов

Осъден невинен, а прикрит пиян с превишена скорост по средата на пътното платно.  Как и защо беше съсипан животът на едни млад човек? Ето какво пише в обвинителния акт на Търговищката районна прокуратура: Търговищката районна прокуратура повдига..

публикувано на 06.12.19 в 17:11
Владо Руменов, Ива Дойчинова и Йордан Камджалов

Памет в руини

Един разговор за загубата на паметта, рушенето на културното наследство и изчезващите спомени за знакови имена и творци. В "Нашият ден" гостуват Йордан Камджалов, Владо Руменов от "Форум културно наследство" и Екатерина Джумалиева, директор на  Дирекция..

публикувано на 06.12.19 в 14:59

За доброволчеството и носенето на чуждата болка

В центъра на рубриката ни „Човекът“ е онази мистична среща с друго човешко същество, в която даваме и получаваме едновременно. Предполагам, че философски погледнато, всяка човешка среща е такава възможност за обмен, при което невинаги се разбира какво..

публикувано на 06.12.19 в 13:50
Доц. Ана Джумалиева

Противодействие на дискриминацията на пазара на труда

Комисията за защита от дискриминация (КЗД) изпълнява проект „Противодействие на дискриминацията на пазара на труда“, финансиран от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд. Общите..

публикувано на 06.12.19 в 13:39
Николай Гочев – преподавател по старогръцка култура и литература в СУ „Св. Климент Охридски“

От легендарните начала на поезията до края на елинизма

Премиерата на книгата „Старогръцката литература. От легендарните начала на поезията до края на елинизма“ на Николай Гочев е на 5 декември от 17.00 часа в Библиотека „Филологии“. Книгата е написана под формата на диалог. Участниците в него познават..

публикувано на 05.12.19 в 10:35

Правните успехи в полза на малцинствата

Как законодателят може да бъде накаран да мисли за малцинствата и какво е свършеното в Правната програма на младежката ЛГБТ организация „Действие“, която успя да промени правата на цяла група българи? За това в „Нашият ден“ говорим с Венета Лимберова от..

публикувано на 05.12.19 в 09:20
Александър Вучич и Владимир Путин

Капсулира ли се икономически Сърбия

През втория ден от юбилейната среща на НАТО в Лондон руският президент Владимир Путин приема в Сочи сръбския си колега Александър Вучич. Това е 17-а среща между двамата лидери, трета за тази година. Сред темите, които се очаква да обсъдят, са Косово,..

публикувано на 04.12.19 в 11:57

Капка Панайотова: Надявам се г-жа Сачева да не дойде и да си отиде като Дядо Коледа

България посреща Международния ден на хората с увреждания 3 декември с нов социален министър. Народното събрание гласува оставката на Бисер Петков и на неговия пост е номинирана досегашната зам.-министърка на образованието Деница Сачева. Готвят се..

публикувано на 03.12.19 в 11:32

Световната туристическа награда „Златната ябълка“ и българското участие

Международната федерация на журналистите и писателите за туризъм – FIJET, през декември навършва 65 години. В края на 1954 година тогавашният председател на Съюза на белгийските журналисти за туризъм се обръща към колегите си от Франция и Италия с призив за..

публикувано на 03.12.19 в 10:07
Любомир Попйорданов

Любомир Попйорданов: Законът за туризма е риза за определени интереси

Какви промени се готвят в Закона за туризма и с какво биха подобрили състоянието на туризма у нас?  " Този закон не е донесъл нищо добро на българския туризъм от момента, в който е влязъл в сила – 2013 г. " – коментира в "Нашият ден" Любомир..

публикувано на 02.12.19 в 16:32