Валентин Ганев, Иван Петрушинов, Йорданка Стефанова, Веселин Мезеклиев, Латинка Петрова, Кольо Михайлов (от ляво надясно)

Падащи звезди в ефира с редакция "Хумор и сатира"

Тази неделя отново ще имате възможност да се срещнете с цяла галерия ярки образи, ръководени от репортерката Йорданка. Ще ви разкажат за света и за хората, неща смешни и страшни, точно както вие обичате. Защото в ефир е звездопадът на редакция "Хумор и..

публикувано на 16.02.20 в 08:30
Завръщането на Блудния син

Свободата

Защо Св. Йоан Златоуст нарича притчата за блудния син „Евангелие в Евангелието“? Колко потиснат гняв се таи сред вярващите, които външно се грижат да избегнат греха? Защо голяма част от християните не обръщат внимание на поведението на големия брат в..

публикувано на 16.02.20 в 08:05
Мартин Минков получи голямата награда на БНР „Сирак Скитник“ за 2019 г.

Мартин Минков: Аз съм преди всичко журналист

Тази година г олямата награда „Сирак Скитник“ на името на първия директор на Радио “София” получи програмният директор на БНР Мартин Минков. Той бе отличен за значим принос в развитието на медията. За предаването "Мрежата" по програма "Христо..

публикувано на 15.02.20 в 11:45
Верона, гърдата на Жулиета

Какво да пипнем по света за късмет в любовта

Никоя възраст не е достатъчно солидна пречка за среща с любовта. Оказва се, че по света има доста места, където с лесен ритуал можете да измолите нов плисък на емоции. Почти всички от тях са в Европа. Така че няма да се наложи да пътувате и много надалеч...

публикувано на 14.02.20 в 16:28

Виното е изкуство, и наука, и майсторлък

В най-винения ден на годината – за виното, за винената индустрия на България и за удоволствието от празника  Трифон Зарезан. За изкуството да се прави вино разказват  виненият експерт Емил Коралов и производителят Никола Зикатанов от Мелник, гости в..

публикувано на 14.02.20 в 11:53

Усещане за радио

Световният ден на радиото е. ЮНЕСКО апелира към многообразие в ефира. Организацията определя радиото като медията, която достига до най-многообразната и широка публика. Медия, която дава възможност на различни гласове да се изкажат и да бъдат чути...

публикувано на 13.02.20 в 15:59

Главен герой: Различните деца на България

Колко пъти сте виждали на детска площадка да играят деца с инвалидни колички или такива със специални нужди? Страх ли ви е от тези деца, смятате ли, че тези деца са опасни, че могат "да заразят" вашите? Всъщност опасни и вредни са само невежеството и..

публикувано на 13.02.20 в 13:19

Какво е да си социално уязвим имигрант у нас

Какво е да си социално уязвим имигрант у нас и кои са факторите, които умножават или унищожават шансовете за успех? Проблематично ли е да си имигрант в България – от гледна точка на здравеопазването, работата, социализирането? Мулти култи колектив (МКК)..

публикувано на 13.02.20 в 13:16

Каквото и да се случва в държавата, децата не заслужават лошите условия в болниците

За условията в болничните заведения, особено в детските отделения, за детското здравеопазване и как една държавна отговорност се превръща в лична. Инициативата „За доброто“ и нейните цели и резултати. Как доброто може да стане "заразно". Надежда Бояджиева,..

публикувано на 12.02.20 в 15:18

Кой може да бъде успешен и адекватен учител и/или директор

Педагогическото образование в България – перспективи и предизвикателства през ХХI век. Много се говори за необходимостта от реформи в образованието. Кой може да бъде успешен и адекватен учител и/или директор днес? Предстои дълъг път, но е добре да се..

публикувано на 12.02.20 в 12:56