Евроразходки в столицата организира представителството на Европейската комисия у нас

Снимка: Ивайло Михайлов

Евроразходки организира представителството на Европейската комисия у нас в столицата. Пред "Хоризонт", пресаташето на българския офис Теодор Стойчев обясни, че екскурзоводи ще показват на желаещите да се разходят различни места в столицата, свързани с европейската ни интеграция. За трите обиколки през деня трябваше предварително записване, като засега свободни места има само за 13 часа. Сборният пункт е пред НДК, обясни Теодор Стойчев:

Там всъщност се намира и парче от Берлинската стена, с чието падане все пак започна процесът на интегриране на държавите от бившия комунистически блок към ЕС.

Сред сигурните пунктове от разходката ще бъде градинката на Народния театър, където ще се коментира европейската култура. И след това:

Ще си говорим, примерно, пред Българска народна банка за банковия съюз и за еврото.


До края на май всяка събота ще има подобни разходки, за да може повече хора да се включат в тях. За Деня на Европа ще има и творчески прояви:

Ще открием също т.нар. "европейка", която всъщност е една пейка със зеленина отстрани, точно до нашата сграда, която е направена от сдружение "Трансформатори".


Заради празника ще излезе и новият брой на вестника "Поколение Европа", който се списва изцяло от студенти и се издава от информационното бюро на Европейския парламент в България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!