Свидетели по делото срещу Волен Сидеров не се явиха, съдът ги глоби

Снимка: БГНЕС
За малко повече от половин час приключи делото срещу лидера на партия "Атака" Волен Сидеров за инцидента на летище Варна от миналия януари. От призованите свидетели се явиха само двама и съдия Мариета Райкова глоби четирима от неявилите се.

Сидеров не беше в съдебната зала, но и по закон не е длъжен. Обеща обаче да се яви в съда и да изложи своята версия по обвинението, че е хулиганствал на борда на самолета София - Варна и че е ударил полицай - но вече на летището. Вероятно това ще стане, когато започнат разпитите на съпартийците му, които са го придружавали по време на инцидента.

Днес показания даде една от стюардесите и редови пътник от нощния полет. Лили Котева разказа, че Сидеров говорел високо и влязъл в спор с пътуващата в самолета Стефани Дюмортие, която е служител на френското посолство. Понеже тя говорела три езика, той я заподозрял, че е терорист и й поискал да се легитимира. Даже й взел паспорта с думите, че имал право на това.

Заради неявяването им днес без уважителни причини съдия Райкова глоби още трима от екипа на полета София - Варна, както и свидетелят Димитър Бахнев, с когото Сидеров е имал вербален сблъсък.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!