НЕК е против намерението на КЕВР да намали цената на тока за крайните снабдители

Снимка: Борис Димитров

Националната електрическа компания възразява срещу намерението на енергийния регулатор цената на тока за крайните снабдители да бъде намалена с малко над 4 на сто. Още повече, че в същото време цените на крайните потребители са увеличени. Това се посочва в становище на НЕК по отношение на новите цени на електроенергията, които трябва да определи Комисията за енергийно и водно регулиране от юли.

При това намаление на цената задлъжнялостта на дружеството към доставчиците на енергия ще продължи да нараства, заявяват от НЕК.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

КЕВР оставя без промяна предложението на експертите за минимално увеличение на цената на тока

Комисията за енергийно и водно регулиране публикува на сайта си проекторешението за нови цени в сектор електроенергетика от 1 юли 2015 г. Въпреки възраженията на всички дружества по веригата, че не се компенсират достатъчно разходите им, държавният..

публикувано на 08.06.15 в 17:25

Цената на тока трябва да скочи двойно, за да се удовлетворят исканията на дружествата

Цената на електроенергията трябва да се увеличи двойно от 1-ви юли, ако Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) удовлетвори исканията на всички енергийни дружества в сектора. Това заяви председателят на регулатора Иван Иванов след края на..

обновено на 04.06.15 в 17:26

Енергийният регулатор обсъжда поскъпването на тока

Открито заседание за утвърждаване на новите цени на електричеството ще проведе днес в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), на което трябва да се реши за поскъпването на тока. Очаква се електроенергията да поскъпне средно с 2% от юли...

публикувано на 04.06.15 в 09:50