ЕК не коментира твърденията за "устен доклад" за съдебната реформа в България

Снимка: БГНЕС

Европейската комисия не потвърди изтеклите в пресата информации за представения вчера „устен доклад“ за напредъка на България по реформата в правосъдието и вътрешните работи. 

По повод публикациите с анонимен източник, които цитират оценки на Европейската комисия, направени вчера пред експерти от страните-членки в работната група по мониторинга, говорителят на комисията по правосъдието Кристиан Уииганд заяви:

Комисията не коментира изтекли твърдения или коментари на други хора. Освен това не коментираме текущи парламентарни процедури на национално ниво.

Този технически доклад съдържаше информация за напредъка по мерките, предприети от правителствата на България и Румъния в изпълнение на препоръките от вече публикуваните доклади от януари 2015 г.,  допълни Уииганд:

Целта на тази среща не беше да се представя нов анализ или цялостна оценка на напредъка.

Нашата оценка продължава през годината, но ще публикуваме подробни доклади само веднъж годишно, заключи говорителят на Еврокомисията.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

ЕК е готова с отчета по Механизма за сътрудничество и проверка

Европейската комисия е дала отчет в сряда сутринта пред експерти от държавите-членки за наблюдението над правосъдието и вътрешните работи у нас. Така нареченият "устен доклад“ не се оповестява публично. Окончателните заключения за резултатите в..

публикувано на 15.07.15 в 17:04