Преглед на чуждестранния печат

Решението на Турция да позволи на американската военна авиация да извършва нападения срещу групировката "Ислямска държава" от нейна територия ще улесни борбата с джихадистите, пише Ню Йорк таймс. Според изданието обаче едновременната кампания на Анкара срещу кюрдите може сериозно да подкопае усилията в борбата с радикалните ислямисти.

Изданията в Македония предупреждават за нова вълна имигранти, която може да достигне страната. През септември експерти прогнозират, че между 4 и 10 хил. души на ден ще достигат южната граница на страната. В Гърция всички приемни центрове са пълни и затова имигрантите само ще преминат транзитно и ще продължат към Македония, пише по темата вестник Вечер.

Близо 8000 руски граждани са подали през първата половина на годината молби за бежански статут в държави от Европейския съюз. Това е с 25 на сто по-малко, отколкото през същия период на 2014 г., пише Известия, като се позовава на изследване на Евростат. Сред основните причини за спад е втвърдяването на политиката на Евросъюза към псевдобежанците, които се опитват да емигрират за да получават социални помощи, коментират експерти. Най-предпочитани страни за руските кандидат-имигранти са Германия, Полша, Франция, Австрия и Белгия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!