32 общини в България ще получат безвъзмездно 20,5 млн. лв. за енергийна ефективност

Снимка: Георги Корнейков, БНР

32 общини в България ще получат общо 20,5 милиона лева за енергийна ефективност. Сумите са безвъзмездни. Те ще бъдат похарчени за отопление на обществени сгради с възобновяеми енергийни източници. Програмата обхваща училища, детски градини, болници, социални заведения и общински сгради.

Договорите за проектите бяха подписани в Министерството на енергетиката.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Лиляна Павлова откри в Благоевград първия блок, саниран по програмата за енергийна ефективност

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова откри първия саниран в блок в България. Над сградата прелетя и дрон, който от птичи поглед показа гледката. Павлова влезе в един от входовете, посрещната с пита и мед. Тя..

обновено на 23.08.15 в 14:54

София и още 31 общини - с проекти за енергийна ефективност на обща стойност 10.44 млн. евро

Министерството на енергетиката подписа договори за повишаване на енергийната ефективност и използване на възобновяема енергия за отопление в общински и държавни сгради с 32 общини на обща стойност 10.440 млн. евро, съобщиха от енергийното ведомство...

публикувано на 18.08.15 в 17:41

Сдружение на собствениците в Кърджали се отказа от участие в програмата за енергийна ефективност

Първото регистрирано в Кърджали сдружение на собствениците се отказа от участие в Националната програма за енергийна ефективност. Причината е наличие на опасни рискове и противоречия в условията на програмата и указанията за нейното прилагане. В открито..

публикувано на 30.07.15 в 19:28