Очаква се 2 млн. лв. да бъдат похарчени за оценка на активите на пенсионните фондове и застрахователните дружества

Снимка: Капитал

2 милиона лева ще струва оценката на активите на пенсионните фондове и застрахователните дружества. Толкова допълнителни средства отпусна кабинетът на Комисията за финансов надзор.

Освен предстоящата оценка на качеството на активите в банковата система, през подобна процедура трябва да минат пенсионните фондове и застрахователните дружества. Тя ще бъде проведена под ръководството на Комисията за финансов надзор, която се очаква да потърси външен консултант. Прогнозната стойност на услугата е 2 милиона лева, които правителството осигури допълнително на надзорния орган.

БНБ вече обяви обществената поръчка за стрес тестовете в банковата система. Прогнозната сума, заложена в нея, е 1,7 милиона лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Корнелия Нинова

Депутати поискаха промени в дейността на частните пенсионни фондове

Депутатите от комисията, която разглежда дейността на частните пенсионни фондове, предлагат п ромени в дейността им между двете четения на Кодекса за социално осигуряване. Предложенията засягат родените след 1959 година, които задължително се..

обновено на 16.07.15 в 18:06

Частните пенсионни фондове - с по-ниски такси

Временната комисия за проверка на дейността на пенсионните фондове внесе в деловодството на парламента промени в Кодекса на социалното осигуряване, предаде БГНЕС. Те предвиждат намаляване на таксите, по-голяма прозрачност и по-добър контрол...

публикувано на 16.07.15 в 11:29

Надали ще има отлив от частните пенсионни фондове към НОИ

Частните пенсионни фондове предложиха да се намали размерът на втората пенсия, която те трябва да плащат на хората, родени след 1959 г.. Дружествата настояват за  промяна във формулата за изчисляване на пенсията, която да намали тежестта на вноската за..

публикувано на 04.02.15 в 16:43