МВФ и Световната банка ще дадат оценка на финансовия пазар в България

Снимка: БТА
Догодина Международният валутен фонд и Световната банка ще оценят финансовия пазар в България. Това става ясно от съобщение на БНБ, в което са отчетени резултатите от участието на гуверньора Димитър Радев в годишните срещи на двете организации в Лима тази година. В рамките на срещите си на високо ниво в Лима управителят на БНБ Димитър Радев е обсъдил предприетите мерки за реформи в банковия надзор и подготовката за прегледа на качеството на активите на банките. Именно с подкрепата на Световната банка и на Международния валутен фонд е разработен план за реформи на банковия надзор у нас, който бе анонсиран преди време от Централната банка и който се състои най-вече в преструктуриране на различните звена, отговорни за тази дейност.
 
В Лима експертите са определили българската икономиката като "развиваща се в стабилна политическа среда" и са начертали по-добри от очакваните перспективи за икономически растеж въпреки външните негативни фактори.

През ноември у нас ще бъдат експертите от Международния валутен фонд, които ще направят редовната си мисия. През втората половина на 2016 г. заедно със Световната банка ще бъде направена оценка на финансовия сектор.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!