"Ърнст и Янг" ще бъде международният одитор на БНБ от 2015 до 2017 г.

Снимка: Таня Харизанова

Компанията "Ърнст и Янг" ще бъде международният одитор на БНБ за периода от 2015 до 2017 г., съобщиха от Централната банка.

По закон консолидираният финансов отчет на БНБ се заверява от международен одитор всяка година, а одиторът се избира с обществена поръчка за период от три години с решение на Управителния съвет на БНБ.

Досега одитът на БНБ се правеше от KPMG и то от близо десет години. Именно тази компания бе заверила и финансовия отчет на Корпоративна търговска банка.

Новоизбраният одитор от своя страна работи заедно с квесторите на КТБ, докато банката беше под специален надзор и заедно с още две компании откри финансовата дупка от над 4 млрд. лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

БНБ пуска монетата от 2 лева на 7 декември

Монетата от 2 лева ще бъде пусната в обращение на 7 декември. На обратната й страна ще бъде образът на Паисий Хилендарски, както е и в момента на банкнотите.  Хартиените двулевки ще продължат да бъдат официално платежно средство, уточниха от БНБ. 

публикувано на 22.10.15 в 17:04

БНБ: По-ниските лихви по депозитите и таксите са основните фактори за печалбата в банковата система

По-ниските лихви по депозитите и таксите са основните фактори за печалбата в банковата система, сочи анализът на БНБ. За първите три месеца на годината заради намаляването на лихвите при спестяванията в банките са останали 210 млн. лева повече...

публикувано на 19.10.15 в 11:01

Спад на преките чуждестранни инвестиции за първите 8 месеца на 2015 г., отчитат от БНБ

128 млн. евро по-малко са инвестирани у нас за периода от януари. Това прави малко над 944 млн. евро, което е с повече от 2% по-малко спрямо същия период на миналата година. Тогава преките инвестиции са надхвърляли1 млрд. евро. През август у нас са влезли..

публикувано на 16.10.15 в 16:58