Два протеста около парламента: Единият "против" Сидеров, другият - "за"

| обновено на 28.10.15 в 10:28
2
Снимка: БГНЕС
Първият работен ден след кампанията за изборите и самия местен вот на депутатите в сградата, над чийто вход стоят думите "Съединението прави силата", започва с протести.

От едната страна граждани са се събрали, обединени, че на лидера на "Атака" Волен Сидеров и на депутата Десислав Чуколов трябва да им бъде свален имунитета и да отговарят за действията си от последните дни. Пред централния вход на парламента има група от около петдесетина души, привърженици на партията, които са докарани с автобуси от различни градове на страната. Те носят знамена на партията и се обявяват в защита на лидера си.

Огромно струпване на хора обаче няма - нито от една страна на парламента, нито от другата. Въпреки това, целият парламент е обграден от полицейски кордон, като основните сили са съсредоточени между парламента и храм-паметника "Александър Невски".

Днес Народното събрание ще състави парламентарна комисия, която да обсъди свалянето на имунитета на Волен Сидеров след неговото нахлуване в НАТФИЗ.

Вчера председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев обяви, че е било взето и решение да отпадне чл. 70 от конституцията и да остане възможността за депутатски имунитет само за позицията на депутати в залата и при гласуване. Председателят на ПФ Валери Симеонов зави, че „ще действаме максимално бързо тъй като обществото очаква бързи мерки”. Вицепремиерът и вътрешен министър също бе на срещата на парламентарните групи от мнозинството, но не пожела да даде изявление.

Чуйте репортерското включване на Ивайло Николов от парламента

Малко по-късно протестно шествие оглавявано от Волен Сидеров и Десислав Чуколов се насочи от сградата на Парламента към Президентството – чуйте какво разказа Ивайло Николов от мястото на събитието. .



Радио София ще продължи да следи казуса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия