Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Божурище на протест заради проучвателни дейности за добив на злато в общината

Жители от Божурище тази вечер излизат на протест заради проучвателните дейности и добива на злато на територията на общината. След проведена среща, жителите излизат с позиция, че са категорично против провеждането на подобни дейности в Божурище, в..

публикувано на 18.03.24 в 13:21

Първи тренировъчен полет на хеликоптера за Спешна помощ

Хеликоптерът за спешна медицинска помощ по въздух ще изпълни днес своя първи тренировъчен полет. По план той трябва да излети от площадката на Гранична полиция и да кацне на летището на болница "Света Екатерина", след което ще се върне обратно..

публикувано на 18.03.24 в 08:23

Над 500 млн. лева в бюджета за градския транспорт на София

София ще има рекорден бюджет за градския транспорт за тази година, съобщиха от Столичната община. Осигурени са над 500 млн. лева, като е предвидено и увеличение на заплатите на всички транспортни работници.  В проекта за бюджет на Столичния градски..

публикувано на 15.03.24 в 17:12
.

Повече полицаи по "Витошка" и около Централната жп гара

Полицейското присъствие в столицата в района от Централна гара към бул. "Мария Луиза" и пешеходната зона на бул. "Витоша" ще бъде засилено. Министерството на вътрешните работи ще поеме охраната на бежанските центрове в София, като за целта ще..

публикувано на 14.03.24 в 14:11

СДВР ще съгласува организацията за погребението на патриарха със Светия Синод и НСО

Столичната полиция очаква информация от Светия синод и НСО, за да изготви организация по осигуряване на реда и охраната при поклонението и погребението на патриарх Неофит. Това съобщи Иван Георгиев от сектор "Масови мероприятия" в столичната полиция...

публикувано на 14.03.24 в 14:04

София ще има зам.-кмет по сигурността, въпреки че СДВР отчете спад на престъпленията

Спад в престъпленията и  висок процент на разкриването им, отчете пред Столичния общински съвет главен комисар Любомир Николов, директор на Столичната дирекция на вътрешните работи. На извънредно заседание днес в градския парламент изслушват още..

публикувано на 14.03.24 в 12:11

Извънредно заседание на СОС, посветено на сигурността и мигрантите

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров свиква извънредно заседание , за да се обсъди ситуацията със сигурността в София. Заради инцидентите с участие на имигранти, са поканени за изслушване представители на МВР, СДВР,..

публикувано на 14.03.24 в 07:39

Почина патриархът на БПЦ и Софийски митрополит Неофит. Поклон!

Патриархът на Българската православна църква и Софийски митрополит Неофит е починал, потвърдиха за БНР от Светия синод. От там призоваха православните християни да отправят своята искрена молитва към Бога. " Боголюбиви братя и сестри, на 13.03. 2024..

публикувано на 13.03.24 в 23:20

Работещите в метрото на протест за по-добри възнаграждения

Работещите в метрото в София излизат в петък, 15 март, на протестен митинг под надслов "За достойнo разпределение на средствата за увеличение на работните заплати в "Метрополитен", съобщиха от КНСБ.  Акцията ще се проведе в 11.00 часа пред..

публикувано на 13.03.24 в 15:54

Чистят "Красна поляна" от незаконни сметища, в неделя - и до Виетнамските общежития

Нерегламентирано изхвърлени отпадъци отстраняват около ул. "Ришки проход", ул."Лайбниц", ул. "Несебър", ул. "Доростол" и ул. "Одоровци" в район "Красна поляна", съобщават от Столичния инспекторат. На 17 март (неделя) е предвидено да се чистят..

публикувано на 13.03.24 в 13:47